25 Kasım 2013 16:17

Fişleme yoksa sürgün var

Ankara’da bir lisede Gezi direnişinde okul bahçesinde eylem yapan öğrenciler hakkında işlem yapmayan öğretmenler başka okullara sürüldü.

Fişleme yoksa sürgün var
Paylaş

Ankara’da bir lisede Gezi direnişinde okul bahçesinde eylem yapan öğrenciler hakkında işlem yapmayan öğretmenler başka okullara sürüldü.

Gezi direnişinde Ankara’da sokağa çıkan binlerce liselinin bir kısmı da Öğretmen Vecla Kızılbağ Anadolu Lisesi öğrencisiydi. Öğrenciler, Gezi direnişine destek vermek için okul bahçesinde eylem yapmıştı. Bu eylemden haberdar olan Milli Eğitim Bakanlığı okul yöneticilerini cezalandırdı ve 3 müdür yardımcısı başka ilçelerdeki okullara sürgün edildi.

‘GÖREVLERİNE İADE EDİLSİNLER’

Eğitim Sen 2 No’lu Şube ve okul öğretmenleri de meslektaşlarına destek olmak için bugün Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi önündeydi. Burada konuşma yapan Eğitim Sen MYK Üyesi Betül Korkut, AKP’nin kendisini eleştiren ya da makbul görmediği faaliyetleri yürüten herkesi zapturapt altına almak istediğini söyledi. Öğrencileri fişlemedikleri için okul idarecisi arkadaşlarının sürgün edildiğini belirten Korkut, yapılan soruşturmada çalışanlar ve öğrenciler arasında kutuplaşma yaratılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Eğitim Sen üyelerinin sadece Gezi eylemlerinde değil, yıllardır haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı direndiklerini söyleyen Korkut, “Arkadaşlarımız derhal görevlerine iade edilmelidir. Sonuna kadar arkadaşlarımızın arkasında durmaya devam edeceğiz” dedi.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Yasemin Akçora da 3 müdür yardımcısının sürgün edilmemesi için yaklaşık 1500 imza topladıklarını söyledi. Akçora, bunların Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Ankara Valiliğine gönderdiklerini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fi Yapı işçileri yargı yolunda

SONRAKİ HABER

Kadınlar şiddete karşı alanlardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...