04 Haziran 2011 06:39

Ankara'da gözaltı ve tutuklama furyası

12 Haziran seçimlerine günler kala, Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Ankara’da da muhalefete yönelik yoğun gözaltı ve tutuklamalar yaşanıyor. Ankara’da 9’u Kürt gençlerden, 5’i de Hopa’daki polis saldırısı ve Metin Lokumcu’nun öldürülmesini protesto edenlerden olmak ü

Ankara'da gözaltı ve tutuklama furyası
Paylaş

AKP Hükümeti, baskın, gözaltılar ve tutuklamalarla muhaliflere adeta göz açtırılmıyor. Bölgede Kürtlere yönelik yaşanan yoğun gözaltı ve tutuklamalar Ankara’da da durmuyor. Üç gün önce ev baskınlarıyla gözaltına alınan 11 kişiden, aralarında DİHA muhabiri Feyyaz Deniz’in de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Dün savcılığa çıkarılan Feyyaz Deniz, Mahmut Çalışkan, Gamze Özel, Mesut Tekin, Salim Özer, Nehar Avcı, Mehmet Sultan Akyüz, Kadir Kılıç ve Gıyasettin Barutçu, “Örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla nöbetçi mahkemeye sevkedildi, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki kişi de de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HOPA PROTESTOSUNA 5 TUTUKLAMA

Öte yandan, Artvin’in Hopa İlçesi’nde Başbakan Erdoğan’ı protesto gösterilerinde polisin saldırıları sonucu, gaz bombasının etkisiyle Metin Lokumcu’nun yaşamını kaybetmesini Ankara’da protesto ettikleri için gözaltına alınan 37 kişiden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Metin Lokumcu’nun öldürülmesini AKP önünde protesto etmek isterken, önlerine kurulan barikatın açılmasını isteyenlere yönelik polis saldırısı sonucu 54 kişi gözaltına alınmış, onlarca kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınanlardan 3’ü avukat 17’si aynı gün serbest bırakılırken, 37 kişi de savcılığa çıkarılmıştı. Dün savcılıkta “halkta, devlete karşı kin, nefret ve isyan hissi uyandıracak şiddet veya diğer terör yöntemlerine başvurmayı teşvik edecek illegal yürüyüşe katılmak” suçlamasıyla ifade verenlerden 31’i serbest bırakılırken;  6 kişi, “terör örgütü yararına faaliyette bulunmak ve terör örgütü üyesi olmak” iddiası ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Nöbetçi mahkemede gece geç saatlere kadar süren ifade vermenin ardından Göksel Ilgın, Ömür Çağdaş Ersoy, Ozan Gündoğdu, Soren Torlak ve Serhat isimli öğrenciler tutuklandı. Sevgi Sönmez ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metin Hoca'nın katili, AKP'nin polisi

SONRAKİ HABER

Leyla Halid'den Blok'a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...