25 Kasım 2013 14:52

'Şiddete çözüm örgütlülüktür'

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla Diyarbakır’da yürüyüş düzenlendi.

\'Şiddete çözüm örgütlülüktür\'
Paylaş

 "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla Diyarbakır’da yürüyüş düzenlendi. 

Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelen binlerce kadın,  Bağlar’a yürüdü. “Jin Jîyan Azadi” sloganlarının atıldığı eylemde kadına yönelik şiddeti protesto eden pankartlar ve dövizler taşandı. Yürüyüş sırasında polislerle yol güzergahı konusunda da tartışan kadınlar, polislere tepki gösterdi.

TÜRK VE KÜRT KADINLARI MÜCADELEYİ ORTAKLAŞTIRMALI

Bağlar’da toplanan kadınlar adına basın açıklamasını okuyan DÖKH aktivisti Yeliz Ayyıldız, kadın cinayetlerindeki sorumlunun erkek egemen kapitalist zihniyet olduğunu söyledi. Ortadoğu ve Kürdistan’da işgalci güçlerin kadına yönelik cinsiyetçi yaklaşımı ve politikalarında bir değişiklik olmadığını vurgulayan Ayyıldız, “Dayatılan kirli savaş ile birlikte kadına karşı şiddet ve katliamlar hızını kaybetmeden devam ediyor” dedi. Cinsiyetçi ideoloji ile kadının nasıl yaşaması gerektiğinin belirlenmeye çalışıldığını aktaran Ayyıldız, “Bu ideolojiyi kınamak yetmemektedir. Katliam ve şiddet politikalarının uygulayıcılarının deşifre edilerek, hesabının sorulması gerekmektedir” sözlerini kullandı. Kadını örgütlenmiş bilinci ve siyasal iradesinin erkek şiddeti karşısında koruyacağını söyleyen Ayyıldız, demokrasinin öncü gücü olan kadınlar olarak kendi demokratik sistemlerini yaratacaklarını belirtti. DÖKH olarak Rojava kadın devrimini selamladıklarının altını çizen Ayyıldız, “Kürdistanlı ve Türkiyeli tüm kadınları erkek egemen sistem karşısında alternatif politikalar üretmeye çağırıyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Cenevre 2\'de yeni takvim belli oldu

SONRAKİ HABER

TRT payı kanuni bir zorunluluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...