25 Kasım 2013 12:23

Bursasporlu Batalla: Daum varsa ben yokum

Bursaspor'un Arjantinli oyuncusu Pablo Batalla, "Teknik direktör Christoph Daum görevde olduğu sürece devam edemem. Ayrıca sayın başkanımızla da artık birlikte olma imkanım yok" dedi.

Bursasporlu Batalla: Daum varsa ben yokum
Paylaş

Bursaspor'un Arjantinli oyuncusu Pablo Batalla, "Teknik direktör Christoph Daum görevde olduğu sürece devam edemem. Ayrıca sayın başkanımızla da artık birlikte olma imkanım yok" dedi.

‘SORUNLARA AÇIKLIK GETİRMEK İSTİYORUM’

Batalla, bu sabah Sheraton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında Bursaspor'dan ayrılma kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şu anda mevcut sorunlara açıklık getirmek için bu toplantıyı düzenlediğini belirten Batalla, şöyle devam etti; "Almış olduğum oynamama kararı, benim şahsi düşüncem. Sivasspor maçından önce kulüp başkanımızı haberdar ettim. Kendilerinin söylediği gibi maçtan 48 saat önce değil, salı günü oynamayacağımı söyledim. Geçtiğimiz hafta cuma günü babam ve menajerim geldi. Başkan ile bu olayı konuşup çözmek için. Başkanımızın bazı sözlerine de açıklık getirmek istiyorum. Onlar bana bir ödeme yaptılar. Bu ödeme zaten kontratımda yazan rakamdı. Bu yaptıkları ödeme bana 2 ay geçikmeli olarak ödendi. Hali hazırda bana 2 aylık bir ödemeleri gerekiyor."

"HER ZAMAN BURSASPOR'DA OLMAK İSTEDİM"

Hiçbir zaman maddi yönden sorun yaratmadığını belirten Batalla, bu konuda sözleşmesine bakılabileceğini vurgularken şöyle dedi; "Ben başkanımızın dediği gibi ben o kadar pahalı bir oyuncu değilim. Kontratımda yazan bütün şartlar, burada belirttiğim gibi. Merhum İbrahim Yazıcı başkanımızın zamanında kontratımda jübilemi burada yapmak istediğim belirtilmişti. Jübilemi burada yapmak istiyordum. Bunun üzerine başkanımızla tekrar konuşuldu. Sözleşmem hakkında bir iyileştirme yapıldı. Bu iyileştirmeden her iki taraf da memnun kaldı. Benim herhangi psikolojik bir sorunum yok. Eğer psikolojik sorunum olsaydı, bugün bazı başarılara imza atamazdım. Taraftarlar emin olabilir ki Türkiye'de başka bir takımda oynamak istemiyorum. Ekonomik olarak sıkıntım olmadı. Teknik olarak anlaşmazlık oldu. O da bana haketmediğim saygısızca davranışından dolayı bu açıklamaları yapmak istedim."

"ZAMAN GÖSTERECEK"


Batalla, "Kalmak mı yoksa gitmek mi istiyorsun" sorusuna şu cevabı verdi; "3 ay önce sözleşmemi uzattık. Düşüncemiz kalmaktı. Ama gördüğüm kadarıyla teknik direktörümüz ve sayın başkanımızın bana karşı davranışlarından dolayı kendimi huzursuz hissediyorum. O yüzden bu kararı aldım. Sayın başkanımız teknik direktörle konuşup ortamı düzeltirse, bunu zaman gösterecek. Özür dileyecek bir hata işlemedim. Neden özür dileyeyim? Kendileri bu düşünceyle devam ediyorlarsa benim başka söyleyecek bir şeyim yok."

‘CANIM YANIYOR’

Arjantinli futbolcu, "Seni ilk kez bu kadar sinirli görüyoruz. Bunun sebebi nedir" sorusuna da şu karşılığı verdi; "Sinirli değilim. Yalnızca canım yanıyor ve üzüntü duyuyorum. Tüm olayım bu. Yaşadıklarım beni çok üzüyor. Ben Türkiye'de başka bir kulüple anlaşma yapmışım, ya da gideceğim gibi çıkan duyumlar, beni gerçekten çok üzüyor. Ben Türkiye'de Bursaspor'da gözümü açtım. Tüm sözleşmemi de buna göre ayarladım. Zaten başka bir kulüple bir anlaşmam olsaydı benim kulübümün haberdar olması ve böyle bir teklifle gelmesi gerekiyordu. Ben böyle bir şeyi yapamam."

‘DAUM NASIL BİR SAYGISIZLIK YAPTI’

Batalla, "Daum nasıl bir saygısızlık yaptı, bunu açıklayabilir misin" sorusu üzerine şunları söyledi; "Oraları fazla konuşmak istemiyorum. Sizlerin de bildiği gibi soyunma odasında nasıl bir konuşma tarzı olabilir? O şekilde konuşmalar geçti ve bu da beni gerçekten çok üzdü. Sayın hocamızla ben çalışmaya devam edecek olursam bu düşüncelerle bir yere varamayacağız. O yüzden bu düşünceleri sizlere aktarmak istiyorum. Bu güzel insanların bana karşı beslediği sevgiyi biliyorum. O sevgiyi, ben de taraftarlara karşı besliyorum ama üzgünüm. Çünkü ben buraya geldiğimde sözleşmemde belirttiğim gibi futbol hayatımı burada kapatmayı düşünüyordum. Benim için de çok büyük sürpriz oldu. Beni de hayal kırıklığına uğrattılar."

Batalla, "Kadro dışı kararıyla ilgili ne düşünüyorsun?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Ceza olayı doğrudur. Olacaktır. İsterlerse sözleşmemi de feshedebilirler. O sorun değil. Ama bugünkü şartlar altında teknik direktörümüz olduğu sürece maalesef devam edemeyeceğim. Onunla bir yere varamayacağım. Başkanımız Erkan Körüstan'ın benim için kullandığı bazı kırıcı kelimeler de bugünkü ortamı gelmemizin sebebi oldu."

'DAUM'LA BİRLİKTE OLMAM'

"Orta yol bulunursa devam edecek misin yoksa Daum varsa, ben yokum mu diyorsun?" sorusu üzerine Batalla, "Evet Daum'la birlikte olamam. Ayrıca sayın başkanımızla da birlikte olma imkanım yok artık. Başkanla da görüşmek istemiyorum. Zaten basın aracılığıyla yeterince görüştüler. Anlamı yok artık. Bu duruma kendileri getirdiler" cevabını verdi.

'GİDER EVİMDE FUTBOL OYNARIM'

Batalla, "Sözleşmen devam ediyor ve yasal yaptırımlar olacak. Bunların tamamını göz önüne aldın mı?" sorusuna, "Evet doğru. Hepsinin farkındayım. Belli bir süreçten geçeceğim. Sözleşmem ile ilgili bazı kısıtlamalar olacak. Ama başkanın dediği gibi giderim evimde futbol oynarım" dedi.

'KELİME AĞRIMA GİDEBİLİR'

Arjantinli yıldız, "Daum'la yaşadığım probleme açıklık getirebilir misin?" diye ısrar edilmesi üzerine şunları söyledi; "Soyunma odasında nasıl konuşulabilir. Her insanın karakteri farklıdır. Söylediği bir kelime ağrıma gidebilir ve bu futbol yaşantım boyunca etkileyebilir. Bunu fazla irdelemek istemiyorum. Ama söylendiği gibi performansımla ilgili değil. Ben o söylenenlere alınmam. Her insanın çalıştığı bir patronu vardır. Bir insan çalıştığı kişiyle keyif duymalı. Çünkü patronu birşeyler vermeli. Sizin profesyonelliğinize katacak bir şeyler verir. Bana bir şey vermiyor. Eskişehirspor maçından önce Daum, yerimi değiştirdi. Ona nerede daha iyi oynayacağımı söyledim. Ama onu problem yapmadım. Hocamızın kendi istediği, kafasına uygun futbolcularla devam etmesi gerekiyor. Ben yapamıyorum, yapamam. Bugüne kadar yedek kulübesinde de oturdum, maçta da oynadım. Hiçbir zaman sorun yapmadım. Bana sistemi söylediklerinde kabul etmedim. Ben yerimi arkadaşıma bırakabilirim ve yedek kulübesinde olabileceğimi söyledim. Ben o sistemin içine girmek istemedim. Hocayla karakterlerimiz ve oyun düşüncelerimiz bağdaşmıyor."

Batalla, "Yönetim seni Türkiye'de bir takıma satmak isterse?" sorusuna ise, "Türkiye'de hiçbir takımda oynamam. Ama kulübümüzü de sıkıntıya sokacak olursam, kesinlikle FIFA'ya gitmeyi de düşünmüyorum" cevabını verdi. (Bursa/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

\'Sınırda ölümler olmasın\'

SONRAKİ HABER

Dershaneciler toplantıyı terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...