25 Kasım 2013 12:35

'Sınırda ölümler olmasın'

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Çukurca ilçesindeki Üzümlü köyünde açılması planlanan sınır kapısına dikkat çekmek için yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.

\'Sınırda ölümler olmasın\'
Paylaş

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Çukurca ilçesindeki Üzümlü köyünde açılması planlanan sınır kapısına dikkat çekmek için yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı. Hakkari TSO tarafından düzenlenen yürüyüşe Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Şoförler Cemiyeti Başkanı Abdi Aslan ile çok sayıda kişi 50 araçlık konvoyla, Türkiye Irak sınırının sıfır noktasındaki Üzümlü köyüne gitti. Eylemciler yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Irak Federal Kürdistan Bölge sınırında açıklama yaptı.

TSO Başkanı Servet Taş, bölgede "kaçakçılık"tan dolayı ölümlerin yaşanmaması için sınır kapılarının bir an önce açılmasını istedi. Çözüm süreci ile birlikte huzurun yakalandığını belirten Taş, Irak’taki yakınları, esnaf ile ticaret yapıp ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi. Eylem üzerine sınır noktasına gelen Peşmergenin Kanimasi Kasabası sorumlusu Ömer Çavşin, Üzümlü sınır kapısının açılmasının kendilerini de çok memnun edeceğini belirterek, “Bu konuda her girişimi destekliyoruz” dedi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre\'de 4\'ü çocuk 6 gözaltı

SONRAKİ HABER

Bursasporlu Batalla: Daum varsa ben yokum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...