23 Şubat 2011 22:50

Halkın parasıyla caka satmış!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ABD’de bandoyla karşılayan Brooklyn Belediye Başkanı masrafların Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu tarafından ödendiğini açıkladı.CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, New York’a giden Topbaş’ın Brooklyn Beled

Halkın parasıyla caka satmış!
Paylaş

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ABD’de bandoyla karşılayan Brooklyn Belediye Başkanı masrafların Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu tarafından ödendiğini açıkladı.
CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, New York’a giden Topbaş’ın Brooklyn Belediyesi tarafından bando ve dans eşliğinde karşılandığını belirterek, “Bu masrafların karşılanmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi istemiştir” diye sordu. Yıldız, Atalay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği öndergede şöyle dedi: “New York Post gazetesi de karşılama töreninin masraflarının Brooklyn Belediyesince ödendiği yönünde bir haber yapmıştır. Yapılan haber sonrasında Brooklyn Belediye Başkanı gazeteye açıklama yaparak; masrafların Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu tarafından ödendiğini açıklamıştır. Hatta aynı açıklama da Belediye Başkanının geçen yıl İstanbul’a yaptığı 40 bin dolarlık 5 günlük ziyaretinde Türkiye tarafından karşılandığı belirtilmiştir.”
CHP’li Yıldız, Bakan Atalay’a, şu soruları yöneltti:
“Bu masrafların karşılanmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi istemiştir? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının başka ülkelere olan ziyaretlerinde de böyle bir karşılama organize edilmiş midir? Başka belediye başkanlarının yurt dışı gezilerinde de böyle bir uygulamaya yer verilmiş midir? Brooklyn Belediye Başkanının İstanbul’u ziyareti sırasında gezi masraflarının Türkiye tarafından karşılandığı doğru mudur? Eğer doğru ise bu masraflar hangi ödenekten karşılanmıştır?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Savcıya göre her şey suç!

SONRAKİ HABER

Atalay nerede yaşıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...