24 Kasım 2013 17:19

Kadrolu, güvenceli atama istediler

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) ücretli öğretmenliğin kaldırılması ve nitelikli eğitim için kadro talebiyle Güvenpark’ta yaptıkları 24 saatlik oturma eylemini basın açıklamasıyla sonlandırdı.

Kadrolu, güvenceli atama istediler
Paylaş

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) ücretli öğretmenliğin kaldırılması ve nitelikli eğitim için kadro talebiyle Güvenpark’ta yaptıkları 24 saatlik oturma eylemini basın açıklamasıyla sonlandırdı. AYÖP üyeleri eylemde “Ücretli öğretmenlik yasaklansın, kadrolu, güvenceli atama” pankartını ve kaybettikleri meslektaşlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartı taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan AYÖP Konya Temsilcisi Sema İrfan, kendileriyle aynı sıkıntıları yaşayan 300 bin öğretmeni temsil ettiklerini belirterek ücretli öğretmenliğin kaldırılmasını ve koşulsuz olarak atama yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Yıllar boyunca girdikleri sınavlar ve aldıkları eğitim sonucunda öğretmen olduklarını vurgulayan İrfan, bunun sonucunda 300-500 TL ücretle ücretli öğretmen olarak çalıştırılmalarına isyan etti. Milli Eğitim Bakanlığının da dershanelerin de kendilerini sömürülecek köle olarak gördüğünü kaydeden İrfan, 40’a yakın meslektaşlarının intihara sürüklendiğini söyledi.

BÜTÇE YOK BAHANESİ HATIRLATILDI

Başbakan Erdoğan’ın 2002 seçimlerinde seçim vaadinin her öğretmene kadro verilmesi olduğunu hatırlatan İrfan, bu konuda verilen sözlerin artık tutulmasını istedi. Son zamanlarda basında Milli Eğitim  Bakanı (MEB) Nabi Avcı’nın 150 bin öğretmen açığı bulunduğu, bunun da bütçe yetersizliği nedeniyle ücretli öğretmenle karşılandığı şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Son zamanlarda dershanelerin kapatılması sonrasında işsiz kalacak öğretmenlerin doğrudan atanacağı şeklindeki açıklamaları hatırlatan İrfan, “Acaba Sayın Bakan bu bütçeyi nereden buluverdi?​” diye sordu. İrfan, öğretmenlerin kadrolu ve güvenceli olarak atanması için bir an önce planlama yapılması gerektiğini belirterek 2014 Merkezi bütçesinden eğitime ayrılan payın artırılmasını talep etti.

AYÖP’lü öğretmenlerin eylemine bazı CHP milletvekilleri ile Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da destek verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK polis saldırısını kınadı: Aralık\'ta greve gideriz

SONRAKİ HABER

Erdoğan Zaman’ın manşetine yanıt verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...