23 Kasım 2013 20:28

Direnişteki Bilmez’e destek

Mersin Silifke Devlet Hastanesinde 11 yıllık işçi olarak çalışan ve yıllık iznini kullandığı dönemde işten atılan Ayla Bilmez’in hastane önündeki direnişi 54. gününde devam ediyor.

Direnişteki  Bilmez’e destek
Paylaş

Mersin Silifke Devlet Hastanesinde 11 yıllık işçi olarak çalışan ve yıllık iznini kullandığı dönemde işten atılan Ayla Bilmez’in hastane önündeki direnişi 54. gününde devam ediyor.  Mersin’de sendikalar ve meslek odaları temsilcileri Bilmez’e destek vermek için Silifke Hastanesi önüne gitti. Ziyarette ilk olarak konuşan SES Şube Başkanı Selman Günbat, Bilmez’in iş akdinin feshinin hukuka aykırı olduğunu söyledi.
TTB Merkez Konseyi Üyesi Osman Öztürk ise taşeron sistem nedeniyle hem çalışanların hem de hastaların mağdur olduğunu kaydetti.
Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksu da Ayla Bilmez’in direnişini kendi direnişleri olarak gördüklerini söyledi.
İHD Mersin Şube Sekreteri Temim Salmanoğlu, ahlaki itaatsizliğin literatürde yerinin olmadığına vurgu yaparak, “Çalışma kanunlarında ve insan haklarında yeri yoktur” dedi. Salmanoğlu, konunun açıklığa kavuşabilmesi için dava açacaklarını söyledi.
İşten atılan ve 54 gündür direnişte olan Ayla Bilmez ise 11 yıllık iş hayatını anlatarak taşeron olarak çalıştığı dönemlerde yaptığı işin dışında hemşire ve sekreterlerin yaptığı işi yapmaya zorlandığını söyledi. Bilmez, “Burada ben kime ahlaki itaatsizlik yapmışsam çıksın söylesin. Ben bunun muhatabını arıyorum” diye konuştu.  Açıklamanın ardından Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Levent Yıldırım ziyaret edildi. Ziyaretin ardından açıklama yapan Osman Öztürk, Başhekimin konuyla alakalı olduğunu ancak bu kararı hastane yönetiminin onaylamadığını aktardığını söyledi. (Mersin/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bilecik’te işçilerden tazminat yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Cevizli TEKEL’de meşaleler sönmüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...