23 Kasım 2013 20:26

Bilecik’te işçilerden tazminat yürüyüşü

Kıdem tazminatlarının kaldırılmak istenmesine karşı 24 Ekim’den beri sokaklarda olan DİSK önceki gün Bilecik’teydi.

Bilecik’te işçilerden tazminat yürüyüşü
Paylaş

Kıdem tazminatlarının kaldırılmak istenmesine karşı 24 Ekim’den beri sokaklarda olan DİSK önceki gün Bilecik’teydi. Demisaş, Tekersan fabrika işçilerinin katıldığı eyleme siyasi partiler de destek verdi. Edebali Stadyumu’nda bir araya gelen Bilecikli işçiler, Bilecik Valiliği Proje Merkezine kadar yürüdü.
“Kıdem Tazminatlarımız İş Güvencemizdir Yok Edilemez Köleliğe Karşı #Direnİşçi”
yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık “Kıdem haktır gasbedilemez”, “Kıdeme uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı. Yürüyüşe Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak da katıldı. Birleşik Metal-İş’de yeni örgütlenen Demisaş işçileri Bilecik’te ilk kez bir eyleme katılırken, işçiler kıdem tazminatlarını gasbettirmeyeceklerini haykırdı.
Bilecik Valiliği Proje Merkezi önünde konuşma yapan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işçilere kıdem tazminatlarının kaldırıldığı zaman yaşayacakları hak kayıplarını anlattı. Kıdem tazminatının olayın sadece bir boyutu olduğunu söyleyen Serdaroğlu, 11 yıldır toplumun dönüştürülmeye çalışıldığını belirtti. “Toplumu biat eden bir toplum haline dönüştürmeye çalışıyorlar” diyen Serdaroğlu, bu dönüşümün başlangıcı olarak da işçi haklarının yok edildiğini kaydetti. (Bilecik/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikal hak suç sayıldı

SONRAKİ HABER

Direnişteki Bilmez’e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...