23 Kasım 2013 13:58

Barış Atay'a her kesimden destek geldi

Barış Atay, Ulaş Akkaya ve ve Duygu Gürses’le görüşen Avukat Efkan Bolaç gözaltındakilerin sağlıklarının iyi olduğunu ancak nezarethanede sorunlar yaşandığını söyledi.

Barış Atay\'a her kesimden destek geldi
Paylaş

Redhack’le bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan oyuncu Barış Atay, İstanbul’daki işlemlerinin ardından dün akşam Ankara’ya sevk edildi.
Barış Atay, Ulaş Akkaya ve ve Duygu Gürses’le görüşen Avukat Efkan Bolaç gözaltındakilerin sağlıklarının iyi olduğunu ancak nezarethanede sorunlar yaşandığını söyledi.
Bolaç, gözaltındakilere yemek verilmediğini, musluk suyu içmeye zorlandıklarını ve tuvalete gitmelerinin düzenli olmadığını belirtti. Ancak Bolaç, gözaltındakilerin morallerinin iyi olduğunu da aktardı. Dosyadaki kısıtlama kararı nedeniyle gözaltındakilerin avukatı müvekkillerinin ne sebeple alındıklarını, suç isnatlarını bilemiyor. Yapılan işlemlerin hiçbirinden avukatlar haberdar olamıyor.


Barış Atay’ın  gözaltına alınması tüm Türkiye’de yankı buluyor. Oyuncular ve pek çok toplumsal kesimden Barış Atay’a destek mesajları geliyor. Pek çok sanatçı, #barışatayyalnızdeğildir tag'inde görüşlerini yazarak Barış’ın yalnız olmadığını gösterdi.

Devrim Evin: Aklımdan bir an olsun çıkmiyor.Bu gencecik onurlu insanlar.Her daim o kadar asil ve onurlular ki.Gerisi teferruat!
Nurgül Yaşilçay: Baris Atay muhtesem bi oyuncudur. Yeri mahkeme salonlari degil, tiyatro salonlaridir!!!
Selçuk Yöntem: Barış Atay yalnız değil.
Sevinç Erbulak: Gezi'ye destek! kapsamında gözaltına alınan Barış Atay canımız arkadaşımızdır.
Ruhi Sarı: Kardeşimiz bizimm. Barıştan Yanayız
Haldun Dormen, Ece Erken, Ezgi Eyüboğlu, Özge Özder, Sinan Tuzcu, Gonca Vuslateri'nin aralarında bulunduğu yüzlerce sanatçı “#barışatayyalnızdeğildir” dedi.

Barış’ın oyuncu arkadaşı Mert Fırat, Beyaz Show’da Barış Atay’a destek açıklaması yaparken stüdyodan alkışlar yükseldi.

HÜSEYİN AYGÜN ZİYARET ETTİ
Barış Atay'ı Ankara'da ziyaret eden CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ziyarete dair detayları Twitter hesabından paylaştı. Aygün'ün attığı tweetlerden bazıları şöyle:

- Barış ve arkadaşları psikolojik baskı altında, Barış'ın ilacı Otrivini vermeyi de reddediyorlar

- Barış RedHack bağlantısı suçlamalarını reddediyor, sanatçı olduğunu, internette geçirecek zamanı olmadığını, sosyal medyayı cep telefonundan izleyebildiğini, gözaltıların hukuki değil, siyasi olduğunu söylüyor, 'Gezi'nin intikamı mı' soruma manidar bir gülüşle cevap verdi..

- Emniyetteki polislerin söylediğine göre; Barış'ın gece yayınladığımız Ağustos ayının 22-23'ünü kapsayan skandal arama kararı 'paraf edilerek' işlemler bugün aynen devam edecekmiş! Oysa bu karar hukuk aleminde 'yok' hükmündeydi, o arama kararına göre elde edilen tüm deliller (bilgisayar, CD, vb.) dosyadan çıkarılmak, yapılan tüm işlemler geçersiz sayılmak zorunluluğu vardı, o arama kararı 22-23 Ağustos günleri dışında hiçbir aramaya imkân vermez! Ha unuttum ben, burası AKP Türkiyesiydi değil mi? Hukuk çöpteydi.. Unutmuşum.. (HABER MERKEZİ)

"Skandal: Barış Atay dahil 3 kişinin arama kararı yasadışı" haberini okumak için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Mısır\'dan Türkiye\'ye: Elçiniz ülkeyi terk etsin

SONRAKİ HABER

Eğitimcilere gazlı-sulu polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa