22 Kasım 2013 19:15

Kız yurdundaki erkek işçiler işten atıldı

AKP öğrenci evlerinden sonra şimdi de öğrenci yurtlarına el attı.

Kız yurdundaki erkek işçiler işten atıldı
Paylaş

AKP öğrenci evlerinden sonra şimdi de öğrenci yurtlarına el attı.

Kızlı erkekli yaşayan öğrencilerin evlerine çeşitli bahaneler öne sürerek baskın yapan ve para cezası kesen Hükümet şimdi de erkek çalışanların kadın yurtlarından atılması için işe koyuldu. Konuya ilişkin konuştuğumuz Vezneciler Kız Yurdu’nda çalışan ve ismini vermek istemeyen erkek bir işçi, “Ben 4 yıldır burada çalışıyorum, şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadık. Öğrencilerin hepsini kardeşim olarak gördüm ve ailemden ayırt etmedim. Erkek olduğumuz için bizi buradan atıyorlar ancak, şimdiye kadar tek bir problem dahi olmadı. Bırakın öğrencileri birlikte çalıştığımız kadın arkadaşla bile en küçük sıkıntımız dahi olmadı” diye konuştu.

Kendilerine iş bulmak için bile zaman verilmeden kapının önüne koyulduklarını anlatan işçi, “Zaten bir sürü işsiz var sokaklarda. İş bulamazsam birçok insan gibi ben de gidip karton toplarım ne yapayım? Gece 2’ye kadar burada kaldığım oluyor hem de mesaim saat 12’ye kadar olmasına rağmen. Biz burada bin kişiye hizmet veriyoruz, elimizden geleni yapıyoruz, ancak devlet bizi kapı dışarı ediyor” dedi.

ÖĞRENCİLER DE TEPKİLİ

Kantinde çalışan erkek işçi de durumunu şöyle anlatıyor; “Bir aydır burada çalışıyorum. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum, hem kadın işçiler burada nasıl çalışacak, öyle günler oluyor ki malzeme gelince tonlarca yük kaldırıp indiriyoruz. Ayrıca birçok tamirat işi oluyor ve kadın tamiratçıyı nereden bulacaklar, gece 3’e kadar çalışacak kadın işçi nereden bulacak?​” Yurdun öğrencileri ise duruma oldukça tepkili. “Biz burdaki insanları çok seviyoruz, neden böyle yapıyorlar ki hiç anlamıyoruz” diyen öğrenciler pazar günü bir eylem yapacaklarını aktarıyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Nakil için ölüm orucunda

SONRAKİ HABER

Praksis: Şarkılarımızı sokaklara çıkarmaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...