22 Kasım 2013 17:48

Gazetecilere yönelik baskı Ukrayna’da konuşuldu

Ukrayna’da yapılan IFJ, EFJ, NUJU ve IMTUU’nun düzenlediği bölgesel konferansa TGS de katıldı. TGS adına konuşma yapan İstanbul Şube Yöneticisi Mustafa Kuleli Gezi eylemleri zamanı medyanın takındığı tutumu eleştirdi.

Gazetecilere yönelik baskı Ukrayna’da konuşuldu
Paylaş

Ukrayna’da yapılan IFJ, EFJ, NUJU ve IMTUU’nun düzenlediği bölgesel konferansa TGS de katıldı. TGS adına konuşma yapan İstanbul Şube Yöneticisi Mustafa Kuleli Gezi eylemleri zamanı medyanın takındığı tutumu eleştirdi. Kuleli  ”Gezi eylemleri esnasında sokaklar yanarken, televizyon ekranları soğuktu. CNN Türk adlı haber kanalının prime time’da “Penguins: Spy in the Huddle” belgeselinden bölümler yayımlaması, ana akım medyadaki sansürün sembolü oldu” dedi.

Sansür karşısında habercilikte ısrar edenlerin bir bir işini kaybettiğini belirten Kuleli,  gazetecilerin sokakta da baskı ile karşılaştığını söyledi. Mustafa Kuleli Gezi eylemleri olurken Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın da bu yöndeki çalışmalarını maddeler halinde sıraladı. Kuleli şöyle dedi: “ Her şeyden önce sahadaki üyelerimiz, polise karşı muhabirlerin dayanışmasını ördü.

Gazeteciler, meslektaşlarının fiziksel şiddet görmesini ya da gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı ve bazen bunu başardı. Genç sendikal kadrolarımız hastane, karakol ve adliye önlerindeydi. Her bir vaka takip edildi, bilgiler anlık olarak tweetlendi. Gazetecilere yönelik sansür ve şiddet, günü gününe yapılan açıklamalarla kayda alındı, kamuoyuna duyuruldu, kınandı.  Şiddet gören gazetecilerle beraber suç duyurularında bulunuldu. Valilik ve Emniyet yetkilileriyle görüşmeler yapılarak gazetecilerin şikâyetleri bildirildi.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gizem Akhan tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Bülbül: Saldırılar sıklaşmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...