22 Kasım 2013 17:31

54 gündür direnen Bilmez'e destek ziyareti

İşten çıkarıldığı Silifke Devlet Hastanesi önünde 54 gündür direnen Ayla Bilmez'e destek eyleminde konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Osman Öztürk, "AKP iktidara geldiğinde hastanelerde 12 bin olan taşeron işçi sayısı, günümüzde 120 bine ulaştı. Sağlık Bakanlığı, taşeron bakanlığı olmuş" dedi.

54 gündür direnen Bilmez\'e destek ziyareti
Paylaş

İşten çıkarıldığı Silifke Devlet Hastanesi önünde 54 gündür direnen Ayla Bilmez'e destek eyleminde konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Osman Öztürk, "AKP iktidara geldiğinde hastanelerde 12 bin olan taşeron işçi sayısı, günümüzde 120 bine ulaştı. Sağlık Bakanlığı, taşeron bakanlığı olmuş" dedi.

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi hakkını aradığı için çıkarıldığı işine geri dönmek için Silifke Devlet Hastanesi önünde açtığı çadırda 54 gündür direnen Ayla Bilmez'e destek ziyaretinde bulundu. Çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı ziyarete, TTB Merkez Konseyi üyesi Osman Öztürk, Mersin ve Silifke'de emek ve demokrasi kurumlarının temsilcileri de destek verdi. Ziyaretin ardından Sağlık Meclisi, Bilmez'in açtığı direniş çadırı önünde basın açıklaması yaptı. "Taşeronlaşmanın son kurbanı Ayla Bilmez'e sahip çıkıyoruz" pankartının açıldığı açıklamada, "Yaşasın direniş yaşasın zafer", "Zafer direnen emekçinin olacak" dövizleri taşındı. Açıklama boyunca sık sık, "Sağlıkta taşeron ölüm getirir", "AKP sağlığa zararlıdır" sloganları atıldı. Meclis adına açıklamayı okuyan Mersin SES Mersin Şube Başkanı Selman Günbat, Silifke Devlet Hastanesi yönetiminin taşeron firma ile birlikte hakkını arayan yüzde 54 engelli Ayla Bilmez'i rencide ederek işten çıkardığını anımsatarak, "Baskıları boyun eğmeyen Ayla Bilmez'in iş akdi hukuka aykırı şekilde haksız yere feshedilmiştir" dedi.

'HAKKINI SAVUNMAK, NE ZAMANDAN AHLAKSIZLIK OLDU?'


Bilmez'in işten çıkarılma gerekçesi olan "İdari amire ve işverene ahlaki itaatsizlik"e tepki gösteren Günbat, "Ayla Bilmez hırsızlık mı yapmış? Buradan kamuoyuna soruyoruz hakkını savunmak, yanlışı kabul etmemek ne zamandan beri ahlaksızlık oldu?" diye sordu. Günbat, Türkiye'de sağlık sisteminin "Sermayeye, ranta peşkeş" etme üzerine kurulu olduğunu ifade etti. İşveren ve hastane yönetiminin, hakkını aradığı için Anayasa ve İş Kanunu'na aykırı bir şekilde iş akdini feshettiği Bilmez'i, bir an önce işine geri iade etmesini isteyen Günbat, Mersin Sağlık Hakkı Meclisi olarak Bilmez'in yanında oldukları ve bu işin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Günbat'ın ardından söz alan TTB Merkez Konseyi üyesi Osman Öztürk de, AKP hükümetinin hastanelerdeki hizmetleri paralı hale getirerek özel hastanelerin patronlarının yararına çalıştırdığını belirterek, "AKP iktidara geldiğinde hastanelerde 12 bin olan taşeron işçi sayısı, günümüzde 120 bine ulaştı. Sağlık Bakanlığı, taşeron bakanlığı olmuş. Taşeron sistemi sadece sağlık çalışanlarına değil, yurttaşları da mağdur ediyor" dedi.

'BEN İŞİM, ONURUM VE EMEĞİM İÇİN BURADAYIM'

Ayla Bilmez ise, 11 yıldır taşeron işçi olarak çalıştığı hastanede her türlü işi yaptığını hatırlatarak, gasp edilen haklarını almak için verdiği mücadele nedeniyle işten atıldığını söyledi. Bilmez, "Ben işim, onurum ve emeğim için buradayım" dedi. Bilmez, konuşması sırasında gözyaşlarını da tutamadı.

Konuşmaların ardından oluşturulan bir heyet hastane başhekimiyle görüştü. Başhekimim kendisiyle görüşen heyete, Bilmez'in işine geri dönmesi konusunda bir şey yapamayacağını söylediği öğrenildi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Başbakan temel atarken barınakları yakarız’

SONRAKİ HABER

Cemaatten şimdi de reklamlı mesaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...