22 Kasım 2013 16:40

Kadınlardan 25 Kasım çağrısı

Ankara Kadın Platformu “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” kapsamında kadın cinayetlerini, tacizi, tecavüzü, güvencesiz çalışmayı, nefret cinayetlerini yapacakları yürüyüşle protesto edecek.

Kadınlardan 25 Kasım çağrısı
Paylaş

Ankara Kadın Platformu “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” kapsamında kadın cinayetlerini, tacizi, tecavüzü, güvencesiz çalışmayı, nefret cinayetlerini yapacakları yürüyüşle protesto edecek. Kadınlar 25 Kasım Pazartesi saat 12.00’de Kolej’den başlatacakları yürüyüşü Ziya Gökalp Caddesi’nde sonlandırılacak.

Mülkiyeliler Birliğinde basın açıklaması yapan Ankara Kadın Platformu üyeleri  “Ankara’da yaşayan bütün kadınları 25 Kasım’da isyanımızı ortaklaştırmaya ve büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

Platform adına açıklamayı okuyan İlke Işık, “Erkekleri koruyan muhafazakar erkek egemen zihniyet ve bunu destekleyen yasaların varlığı, kadına yönelik şiddeti ve cinsel suçları teşvik ediyor” dedi.  Başbakan Erdoğan’ın “ Kızlı erkekli aynı evlerde kalıyorlar” sözlerine de tepki gösteren Işık, bu tür sözlerin namus cinayetlerini teşvik ettiğini belirtti. Işık, “namus bekçiliğine soyunan “Başbakan, devlet kaynaklı erkek şiddeti ile katledilen, gözaltında taciz ve tecavüze uğrayan, erkek yargı ile failleri ödüllendirilen kadın cinayetlerinin hesabını soracağına yeni kadın cinayetlerini teşvik eden sözler sarf ediyor” dedi.  Esnek ve güvencesiz çalışma koşullarına itiraz ettiklerini söyleyen Işık, kadınların iş cinayetlerine kurban edilmesine karşı tüm kadınları mücadeleye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)


AYVALIK’TA KADINLAR MEYDANLARDA OLACAK

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir araya gelen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılacak eyleme hem çağrı yaptılar hem de kadına yönelik şiddeti kınayan bülten ve bildiriler dağıtarak tüm kadınları Cumhuriyet Meydanı’nda yapacakları eyleme çağırdılar. (Ayvalık/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'KCK\' İstanbul ana davasında 8 tahliye

SONRAKİ HABER

Kadınlara değil patronlara müjde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...