22 Kasım 2013 13:56

Demirtaş: İstanbul'da HDP karar verecek

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürdistan diyen Kürt siyasetçilerin rehin tutulduğunu belirtti. Yerel seçimlerde İstanbul’daki ittifak tartışmalarına değinen Demirtaş, “İstanbul’da HDP seçime giriyor, HDP karar verecek” dedi.

Demirtaş: İstanbul\'da HDP karar verecek
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürdistan diyen Kürt siyasetçilerin rehin tutulduğunu belirtti. Yerel seçimlerde İstanbul’daki ittifak tartışmalarına değinen Demirtaş, “İstanbul’da HDP seçime giriyor, HDP karar verecek” dedi.

Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal’ın da aralarında bulunduğu 39’u tutuklu 68 sanığın yargılandığı KCK Şırnak Kent Meclisi davasının duruşmasını izleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘KÜRDİSTAN DİYENLER REHİN’

Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal’ın da aralarında bulunduğu Kürt siyasetçilere 2 yıldan beri rehin muamelesi yapıldığını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da ‘Kürdistan’ demesini, parti grubunda ise ‘Mustafa Kemal de Kürdistan demişti’ sözlerini hatırlatan Demirtaş, “Ancak Kürdistan diyen Kürt siyasetçiler 2 yıldan beri cezaevinde rehin olarak tutuluyor” diye konuştu.

Yerel seçimler için HDP ile CHP arasında bir yakınlaşmanın olup olmadığı yönündeki bir başka soruyu Demirtaş şöyle yanıtladı: “Bir yakınlaşma söz konusu değil. Yerel yönetimlerde, yönetim anlayışımızın nasıl olacağının kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde ilan edilmesi ve yerel düzeyde, genelde değil, bazı lokal bölgelerde adaylar bazında ittifak yapılması tartışılabilir. Biz BDP olarak böyle düşünüyoruz. Ama sonuçta İstanbul’da HDP seçime giriyor, HDP karar verecek. Biz CHP ile ittifak kapısını açtık diye bir şey ifade etmedim. Zaten CHP sözcüsü de bunu söyledi, bir ittifak tartışmamız yok. Biz sadece ilkelerimiz doğrultusunda bizimle çalışmak isteyene kapımızın açık olduğunu söyledik.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için Gültan Kışanak ile eş başkanlık konusunda Fırat Anlı’nın adının geçtiğini doğrulayan Selahattin Demirtaş, belediyelerde de eş başkanlığı uygulamak istediklerini belirtti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Akkuyu nükleer santrali yargı denetiminin dışında

SONRAKİ HABER

Bizans’ın en büyük manastırı camiye çevriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...