21 Kasım 2013 20:39

‘Kadına şiddete örgütlü mücadele’

Manisa’da, SES Manisa Şubesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ilişkin, öğretmenevi konferans salonunda “Kadına Yönelik Şiddete Karşı, Örgütlü Mücadelemiz Sürüyor” başlığıyla konferans düzenledi.

‘Kadına şiddete  örgütlü mücadele’
Paylaş

Manisa’da, SES Manisa Şubesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ilişkin, öğretmenevi konferans salonunda “Kadına Yönelik Şiddete Karşı, Örgütlü Mücadelemiz Sürüyor” başlığıyla konferans düzenledi. Konferansa KADEM Aktivisti ve Gazeteci Hikmet Sarıoğlu, LGBT Aktivisti Yıldız Tar ve Standart Profil fabrikasından sendikalaştıkları için işten çıkartılan direnişteki Ayşen Buldağ Tufan katıldı. 
Konferansta konuşan Hikmet Sarıoğlu “Kadınlar yemek yapmadığı, boşanmak istediği, fazla makyaj yaptığı, sevişmeyi reddettiği, telefonda uzun konuştuğu için öldürülüyor” dedi. Yıldız Tar, LGBT bireylerinin ‘sapkın’ olarak tanımlanmasını eleştirerek, “Eğer bu dünyanın normali kadınların öldürülmesi, işçilerin haklarının alınması, tecavüzlerin olması, LGBT’lilerin öldürülmesi ise bizler sapkınız” dedi. 
Ayşen Buldağ Tufan, sendikaya üye olma sebeplerinden birinin de kadınlara dönük psikolojik şiddetin olması olduğunu belirtti.  Tufan “Kadınlara erkeklerden daha çok mobbing uyguluyorlardı. Başları kapalı kadınlara, üretim yerine girdiklerinde başlarını açma zorunluluğu getirdiler. Erkeklere söz geçiremeyince, kadınları zorla mesaiye bırakıyorlardı. Kreşimiz yoktu. Çocuğumuz hastalandığında dahi izin alamıyorduk. İtiraz ettiğimizde erkeklerin bile çalışmakta zorlandığı alanlara gönderiliyorduk” dedi. (ManisaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cam silerken ölen ev işçisi Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

MKE işçilerinden özelleştirmeye karşı eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...