21 Kasım 2013 19:31

'Dershane konusunda eksikler giderilince adımı atacağız'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershanelerin kapatılmasına ilişkin yaşananları devlet ve hükümet ile kavgaya dönüştürmemek gerektiğini savunurken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerle ilgili çalışmada eksikleri gidermesinin ardından adımı atacaklarını söyledi.

\'Dershane konusunda eksikler giderilince adımı atacağız\'
Paylaş

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershanelerin kapatılmasına ilişkin yaşananları devlet ve hükümet ile kavgaya dönüştürmemek gerektiğini savunurken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerle ilgili çalışmada eksikleri gidermesinin ardından adımı atacaklarını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Başbakanlık önünde yaşanan olaya ilişkin, "Bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Gerekli birimler tedbirlerini alırlar" dedi. Erdoğan, AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine ilişkin olarak sorular soruya ise, "Bir kişi siyaset yapmayı arzu ettiği partinin politikalarını ve iç disiplinini kabul ederek o partiden aday olur. Aday olduktan sonra da partinin kendi iç disiplinine uymak zorundadır. Uymadığı zaman partinin müeyyideleri vardır. Kendine güveniyorsan gidersin bağımsız olursun istediğin yerde istediğini konuşursun. Bir değil iki değil uzun zamandır bunların olduğu noktasında bir mutabakat var. Konu bana da intikal etti ve arkadaşlarımızın teklifini kabul ettim. Arkadaşlarımız ihraç talebi ile disipline havale etti" yanıtını verdi.

'HOCA EFENDİ İLE GÖRÜŞMEM OLMADI'

Dershaneler konusuna değinen Erdoğan, Fethullah Gülen ile görüşmesi olup olmamasına ilişkin bir soruya ise, "Hoca efendi ile bu konuya yönelik bir görüşmem olmadı. Ancak ilgili medya içinde arkadaşlar ve onların dışındaki arkadaşlarla görüşme talebinde bulunan birçok arkadaş ile görüştüm" yanıtını verdi. Dershane olayının belli bir gruba yönelik olmadığını belirten Erdoğan, "Bunu kasıtlı olarak bazıları kapatma veya kapatılma olarak yansıtıyorlar. O başlığı iyi düşünülerek atılmış bir başlık olarak görmüyorum. Biz dönüşümden söz ediyoruz. Sağlıkta ve bayındırlıkta dönüşüm yaptık. İşte modern binaların inşa edildiğini görüyorsunuz. Bu değişimin simgesidir. Bu bir kapatma olayı ve yeni başlamış bir süreç değildir. 10 yıllık geçmişi var. Bunu kendileri de çok iyi biliyor. Başarının arkasında dershanelerin olduğu ifadesini asla kabul etmiyorum. Bunu devlet ve hükümet ile böyle bir kavgaya dönüştürmek niyedir. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu ile ilgili çalışmayı yapıyor. İnşallah son eksik yerler üzerinde çalışmalardan sonra adımımızı atmış olacağız" dedi.

ÇEKİLDİKLERİ KOMİSYONA 60 MADDE ÖNERİSİ!

Erdoğan, kendilerinin 326 milletvekili ile Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na 3 üye verdiklerini vurgulayarak, "220 milletvekili 9, biz 3 üye verdik. Biz bunu bile kabullendik. Ne oldu önce 48 madde de mutabık oldular. Onu çıkaralım dedik ilgi duymadılar. Daha sonra 60 madde oldu onu çıkartalım dedik. 60 madde meselesinde de önce ana muhalefetin başkanı 'varım' dedi. Arkadaşlarım ziyaret etti ardından 4 partinin 'evet' demesini istediler. Onlar zaten buna evet dediler. Bunlardan biri partimin kapısı kapalı diyor. MHP'dir bu. 26 milletvekili olan bir grup anayasa yapmaya karşıyız derse bu Meclis anayasa çıkaramayacak mı? 26 milletvekili istediği zaman önünü tıkayacak. Aynen BM Daimi üyelerine benziyor. Eğer samimi iseler şu 60 maddede 4 grubun mutabakatı var gelin bunları çıkaralım. Tekrar çalışalım diyorlar. Kurucu olan Meclis başkanı var o olmadan çalışma olmaz" dedi.

HATİPOĞLU AÇIKLAMASI

Erdoğan, önümüzdeki haftadan itibaren adayları açıklayacaklarını ancak kabine revizyonunun daha sonra olacağını belirtirken, Nihat Hatipoğlu'nun Diyarbakır'dan aday olacağına yönelik iddialara ilişkin olarak ise, "Şu ana kadar 22 ilin adayını belirledik. Hedefimiz kısa zamanda bunları bitirmektir. Hatipoğlu ile görüşmemiz Diyarbakır üzerindeki kanaatlerini almaktır. Onun düşünceleri aldık. Kendilerinin bizden adaylık kabul etmesi güzel olur ama bulunduğu makam buna müsait olmayınca bizim ısrarımız olamazdı. Gelişi daha çok Diyarbakır'ı konuşmak oldu" dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler kıdem tazminatı için yürüdü

SONRAKİ HABER

Cam silerken ölen ev işçisi Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa