21 Kasım 2013 18:04

Sakarya'da Gezi davası görüldü

İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Adapazarı'nda gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan tutuksuz 45 kişinin yargılanmasına başlandı.

Sakarya\'da Gezi davası görüldü
Paylaş

İstanbul'daki Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Adapazarı'nda gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet suçundan Sakarya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan tutuksuz 45 kişinin yargılanmasına başlandı.
Sakarya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan 19 kişi katıldı. Eyleme katıldıkları için haklarında dava açılanlar hükümetin keyfi olarak, mahkeme kararlarını hiçe sayarak Taksim Gezi Parkı'nı yıkma girişiminde bulunduğunu, polisin sert müdahalesi nedeniyle eylemlere katıldıldıklarını belirttiler.
Savunmaları alan mahkeme, Sakarya Valiliği'ne yazı göndererek toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahlarının istenmesi kararlaştırılarak davayı erteledi.
Duruşma çıkışı açıklama yapan avukat Harika Günay Karataş, şöyle dedi: "Bugün 'Haziran Direnişi' ile ilgili halkı bastırmak ve susturmak için açılan davalardan biri Sakarya’da görüldü. Polis fezlekeleri iddianame haline getirilip mahkeme salonlarına gençleri tıka basa doldurulmaya çalışıyor. Bugün Mehmet Ayvalıtaş’ın da katledilmesi ile de ilgili bir dava var. Orada da bazı problemler çıkmış. Halkı susturmak adına yapıldı bu. Ama halkın coşkun akan bir tarafı ve başladıkları bir mücadele var. Biz de bu mücadelenin içindeyiz ve destekliyoruz." (Sakarya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD’den Acun Ilıcalı\'ya kınama

SONRAKİ HABER

Aydın Çubukçu, Taraf\'ta HDP\'yi anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...