21 Kasım 2013 16:54

AKP'den ihracı istenen İdris Bal: Medyadan tecrit gördüm

AKP Meclis Grup Yönetimi tarafından, “partinin politikalarına aykırı görüşler dile getirdiği” iddiasıyla, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal, ''Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşündüğünü” yineledi.

AKP\'den ihracı istenen İdris Bal: Medyadan tecrit gördüm
Paylaş

AKP Meclis Grup Yönetimi tarafından, “partinin politikalarına aykırı görüşler dile getirdiği” iddiasıyla, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal, ''Dershanelerin kapatılmasının siyaseten zarar vereceğini düşündüğünü” yineledi. Bal, henüz kendisine bir tebligat yapılmadığını, değerlendirmeyi tebligattan sonra yapacağını söyledi.

Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Bal, dershanelere yönelik partisinin politikalarını yine eleştirdi. Türkiye’de dershaneciliğin çok yaygın hale geldiğini ve tartışmanın da doğru olduğunu aktaran Bal,”Dershanelerin bir ihtiyaçtan doğduğunu, fırsat eşitsizliğini tedavi etme yönünde önemli rolleri yerine getirdiğini” söyledi. “O zaman çözüm nereden başlamalı. Mağduriyeti telafi eden kurumları yasaklayarak bir gecede kapatmaktan mı geçiyor, yoksa o mağduriyetin kaynağı olan eğitimdeki eşitsizlikleri çözmekten mi geçiyor? Bu konuda çok dikkatli olmamız, bedel ödemememiz gerekiyor. Bence çözüm sorunun kaynağı olan eğitimi kaliteli hale getirmekten geçiyor. İddia ediyorum bu yapıldığında dershaneler marjinalleşecektir. Meseleye bilimsel açıdan, eğitim açısından bakarsak meselenin aslı budur. Zor olanı başarmak lazım” dedi.

İhraç isteminin hatırlatılması üzerine, “Bana henüz ulaşan bir şey yok. Bu talep doğruysa ve benim dershaneler meselesinde olduğu gibi milletimize bedel ödeteceğini düşündüğüm konularla ilgili yaptığım yorumlar nedeniyle istenen bir şeyse demokrasimiz adına çok üzülürüm” dedi.

Partilerin; siyasetin kurumsallaşması gerektiğini belirten Bal, “Partiler kişiler, liderler üzerine değil, ortak ideal üzerine kurulmalı ki, o kurum daimi olsun” dedi. Demokrasinin tahammül rejimi olduğunu belirten Bal, “Yaptıklarının, söylediklerinin evrensel demokrasi ve insan hakları standartları içinde kaldığını düşündüğünü ve iddia ettiğini” dile getirildi. “Ben kimseye ne küfrettim, ne laf attım ne de yan baktım ne de dilim sürçtü” diyen Bal, bu süreçte kendisini CHP’den, MHP ve belki BDP tabanından da arayanlar olduğunu, kendi partisine oy verenlerin de aradığını ifade ederek, ” Bu da gösteriyor ki, ben doğruları söylüyorum” dedi.

Henüz kendisine gelen bir yazı olmadığı ve neyle itham edildiğini bilmediğini belirten Bal, “dolayısıyla mantıklı bir şekilde düşünüp gereği neyse onu yaparım” dedi.
 “Gülen Cemaati ile AKPi arasında gerginlik yaşanıyor, sizin üzerinden cemaate bir mesaj mı verilmek isteniyor?​” sorusunu yanıtlayan Bal, “Amerika’da farklı lobilerin olması, onların düşüncelerini özgürce paylaşmaları bir zenginlik olarak görülür. Benim için aynı zenginlik neden fazla görülüyor. Ben Alevi vatandaşlarla da sosyal demokratlarla da aramı iyi tutmuşumdur.  Ben kendimi bir siyasetçi olarak bu kesimlerle ilişkisi iyi olması gereken kişi olarak tanımlıyorum. Tüm farklı toplumun farklı kesimleri ile bağlantı halinde olabiliyorsanız, kanallarınız açıksa başarı vardır. Ben bunu gerçekleştirmeye çalışan birisiyim” değerlendirmesini yaptı.

AKP Genel Merkezi’nden kendisine bir tepki gelip gelmediği yönündeki bir soruyu da Bal şöyle yanıtladı: “Yönetimden değil ama vekil arkadaşlarımız bir şeyler söylediler. Benim üzerimde vebal var, büyük bir topluluk beni buraya temsil et diye yolladı, milletime zarar gelme ihtimali olan konularla ilgili ben konuşmayacağım da kim konuşacak?​”

'MEDYADAN TECRİT GÖRDÜM'

Bal medyadan da bir tecrit gördüğünü daha önce araları iyi olan gazeteciler tarafından hiç aranmadığını söyledi. Bal, medyanın tutumuna yönelik şunları söyledi: “2-3 aydır medya anlamında, ciddi anlamda medyaya yönelik bir talimatın olduğunu duydum. 13 yıldır her hafta medya ile işbirliği yapmama rağmen bu dönem bu, bıçak gibi kesildi. Arkadaşlarım var, bana böyle bir talimatın olduğunu söylediler. Ben bunun kurumsal olmadığını ümit ediyorum.”

SOSYAL MEDYADA LİNÇ BAŞLATILDI

Kendisine sosyal medyada da bir linç kampanyası başlatıldığından yakınan Bal bu konuya ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: “Fiili olarak, sosyal anlamda bir linç kampanyası başlattılar. Ağır ithamlar kullanıldı. Küfür, tehdit içeren mesajlar aldım. Bu baskılar, tacizler devam ediyor. Bu kişilerin parti ile bağlarının olduğunu düşünmüyorum.”

Siyasetin kurumsallaşmasını da isteyen Bal, “Ülkemde her 10 yılda kurulup dağılan, liderlerle giden partilerin olmasını istemiyorum. Siyasetin kurumsallaşması, hazım. Tahammül kapasitesi artmalı” dedi. Konuya ilişkin hazırladığı raporları Başbakan Erdoğan’a sunamadağını, kendisine ulaşmaya çalıştığı halde geri dönüşün olmadığını da belirten Bal, sonra bu gayretlerinden vazgeçtiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Uğur Kaymaz Kızıltepe\'de anıldı

SONRAKİ HABER

ÇGD’den Acun Ilıcalı\'ya kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...