21 Kasım 2013 16:17

Aydınlardan Rojava mitingine katılım çağrısı

Aydınlar, “Diren Rojava İstanbul seninle” sloganıyla 24 Kasım’da yapılacak mitinge katılım çağrısı yaparken, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Rojava mitingine Türkiye’de kimlik farkı gözetmeksizin demokratik tüm kesimlerin katılması gerektiğini söyledi.

Aydınlardan Rojava mitingine katılım çağrısı
Paylaş

Aydınlar, “Diren Rojava İstanbul seninle” sloganıyla 24 Kasım’da yapılacak mitinge katılım çağrısı yaparken, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Rojava mitingine Türkiye’de kimlik farkı gözetmeksizin demokratik tüm kesimlerin katılması gerektiğini söyledi.

HDK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Yazar Oya Baydar ve Yeşiller ve Sol Gelecek Parti Meclisi Üyesi Ufuk Uras, “Diren Rojava İstanbul seninle” sloganıyla Kadıköy’de düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulunmak amacıyla TMMOB Makine Mühendisleri Odasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak konuşan HDK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Diyarbakır gezisine de değindi. “Rojava devrimi”nin Türkiye hükümetinin takıntısı haline geldiğini belirten Gürsoy, “Türkiye’nin Barzani ile beraber bu takıntıyı paylaştığını görüyoruz” dedi. Barzani’nin Rojava halkının yerel meclislerini kurmadan birkaç gün önce Diyarbakır’a gittiğini belirten Gürsoy, “Barzani Diyarbakır’a giderek aslında bu meclisi reddettiğini gösterdi. Türkiye işi gücü bırakmış Rojava’daki halkın kendi kendini yönetimi konusundaki çabalarını baltalamaya çalışıyor. Bu siyasi tavır bakımından kirli bir davranıştır” diye konuştu. Gürsoy, bölgenin iki büyük gücü olarak nitelendirdiği Türkiye ve Federal Kürdistan Yönetimi’nin sürekli Rojava’ya kapıları kapatıp yardımlara engel olduğunu hatırlatarak, bu yüzden bu engellemelere karşı olan herkesi destek için mitinge katılmaya çağırdı.

BARIŞ SÜRECİNE KATKI

Gürsoy’un ardından konuşan Yazar Oya Baydar ise, Rojava’da kendi bölgesini savunan bir halk gerçeği olduğunu söyledi. Baydar, “Bu halka karşı savaşacak herkes aslında Kürt halkına ve onun gücüne karşı savaşmaktatır. Barzani’nin de Rojava devrimine karşı bir tutum sergilemesi de Kürt ulus devletinin sadece kendi bölgesinde oluşturmak amacından kaynaklanmaktadır” diye belirtti. Baydar, Rojava halkına karşı yönelik gerçekleştirilen çete saldırılarına da değinerek, tüm bu saldırılara karşı çıkmak ve barış sürecine katkı sunmak için Rojava’ya destek verilmesi gerektiğini söyledi.

SOMUT ADIMLAR ATILMALI

Son olarak konuşan Yeşiller ve Sol Gelecek Parti Meclis Üyesi Ufuk Uras da, İstanbul’da Rojava’ya destek mitinginin yapılmasının önemli olduğunun altını çizdi. “Kürt’ü Kürt’e karşı kırdırmamak” için somut adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Uras, Kobani’de Kürt Kızılayı’na yapılan saldırının da tesadüf olmadığını söyledi. Barış sürecinin ilerlemesi için AKP’nin başta PYD Eş Başkanı Salih Müslim’le Barzani ile görüştüğü gibi görüşmesi gerektiğine vurgu yapan Uras, tüm duyarlı kamuoyunu Rojava mitingine destek vermeye çağırdı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Seyit Ali Durmaz defnedildi

SONRAKİ HABER

Genç Bakış\'a ülkücü provokasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...