21 Kasım 2013 14:43

Yakut’un karma eğitim sözlerine tepki büyük oldu

Sadık Yakut’un kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yapmasının büyük bir yanlışlık olduğu, kız ve erkek öğrencilerin ayrı okullarda okutulmasının gerektiği ve bu yanlışlığın önümüzdeki dönemde düzeltileceği sözleri siyasetçilerin gündeminde geniş yer aldı.

Yakut’un karma eğitim sözlerine tepki büyük oldu
Paylaş

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yapmasının büyük bir yanlışlık olduğu, kız ve erkek öğrencilerin ayrı okullarda okutulmasının gerektiği ve bu yanlışlığın önümüzdeki dönemde düzeltileceği sözleri siyasetçilerin gündeminde geniş yer aldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Yakut’un sözlerini Meclis gündemine taşırken siyasetçiler ve hukukçular da Yakut’u sert bir şekilde eleştirdi.  

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlenen 14. Ulusal Çocuk Formunda bir konuşma yapan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un sözlerini TBMM gündemine taşıdı.
Altay’ın, konu ile ilgili olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı: “Yapılan konuşma Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın başlangıç metnine ve 42. maddesine aykırı mıdır? Kamuoyunda büyük tepkiler oluşturan bu konuşma ile ilgili idari ve siyasi tasarrufunuz olacak mıdır?​”

SİYASİ ÇIKARLARA ALET EDİLEMEZ

Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy da Yakut’un sözleri ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Aksoy açıklamasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün dehasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, temel taşı olan akıl ve bilime dayanan çağdaş eğitim sistemi, siyasi çıkarlara alet edilemez” ifadelerine yer verdi.

Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Avukat A.Erdem Akyüz, de Yakut’un sözlerini eleştirerek, “Bu mantığa göre öncelikle TBMM’de kadın ve erkek milletvekilleri ayrı salonlarda toplantılarını yapmalı, en azından oturma bölümleri ayrılmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’de adım adım greve

SONRAKİ HABER

İngiltere ABD’ye vatandaşlarını dinleme izni vermiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...