21 Kasım 2013 12:26

Güler: Canlı bomba da yok yaralanma da

Ankara'da Başbakanlık girişinde bir vatandaşın şüpheli bulunan hareketleri üzerine polis müdahale etti.

Güler: Canlı bomba da yok yaralanma da
Paylaş

Ankara'da Başbakanlık girişinde bir vatandaşın şüpheli bulunan hareketleri üzerine polis müdahale etti.

Olay yerine basın mensupları yaklaştırılmazken çok sayıda polis ekibi trafiğe kapatılan caddeye sevk edildi.

DHA'nın haberine göre saat 12.10 sıralarında T.B isimli 52 yaşındaki kişiye kimlik ibraz etmediği ve polisin dur ihtarına uymadığı için müdahale edildi. Polis, havaya 2 el ateş ettikten sonra şahsı yere yatırıp gözaltına aldı. Şahsın sorgulanmak üzere Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü ifade edildi.

T.B'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın komşusu olduğu ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın Subayevlerindeki evinin yakınında oturan Bayır'ın kardeşi basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada 'Bizim de bir şeyden haberimiz yok. Biz de haber bekliyoruz. Televizyonda gördüm geldim. Öyle bir insan değil. Şoktayız" dedi.

GÜLER'DEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Üzerine kablo döşenmiş. Böyle bariz bir şekilde görünen bomba düzeneği görüntüsü veren bazı aparatlar, cam macununa benzer şeyler. Arkadaşlarımızın daha önceden aldığı bir tedbir var. Kendisi 5-6 dakika öncesinde kendi kıyafetini de tarif ederek, böyle bir eylemin olacağını da ifade etmiş. Arkadaşlarımız teyakkuza geçmişler. Zaten ortalıkta canlı bir bomba yok. Psikolojik sorunları olduğunu tahmin ediyoruz. Arkadaşlar ayrıntılara bakıyorlar ama ortada ne bir canlı bomba eylemi ne bir yaralanma var. Başka da bir şey yok" diye konuştu.

Güler, basın mensuplarının "üç el ateş edildiği" yönündeki sorularına da "Polisimizin belki yakalama öncesinde havaya ateş etmesi söz konusu olabilir. Ama kendisine yönelik bir şey değil. Tabii böyle bir ihbar olunca arkadaşlar teyazkuza geçmişler. Herhangi önemli birşey, kayda değer bir şey yok" cevabını verdi.

Bakan Güler, "Olayın nedeni hakkında bilginiz var mı?" şeklindeki soruya "Şahsın belki kendi psikolojik durumuyla alakalı olabilir. Arkadaşlar araştırıyor. Kesinlikle hiçbir yerle bağlantısı yok. Üzerindeki kabloların bulunuş tarzı, olayın gelişim tarzı zaten çok farklı bir şey olduğunu gösteriyor" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadir İnanır \'O gece yaşananlara\' dair açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Davayı halkın adaletinden kaçıramayacaksınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa