21 Kasım 2013 11:47

İşhanı yangınının son kurbanı 14 yaşındaki çocuk işçi

Antep'te, geçen 7 Kasım'da çıkan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği işhanı yangınında yaralanan 14 yaşındaki Muharrem Dursun, tedavisinin sürdüğü hastanede yaşamını yitirdi. 2 işyeri sahibinin tutuklandığı yangında ölenlerin sayısı 5’e yükseldi.

İşhanı yangınının son kurbanı 14 yaşındaki çocuk işçi
Paylaş

Gaziantep'te, geçen 7 Kasım'da çıkan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği işhanı yangınında yaralanan 14 yaşındaki Muharrem Dursun, tedavisinin sürdüğü hastanede yaşamını yitirdi. 2 işyeri sahibinin tutuklandığı yangında ölenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi üzerinde triko ve konfeksiyon üretimi yapılan 90 işyerinin bulunduğu Hacı Büyükbeşe İşhanı'nın bodrum katında, geçen 7 Kasım'da yangın çıktı. Bodrum katındaki bir işyerinin elektrik panosundan çıktığı belirlenen yangında konfeksiyon malzemelerinin tutuşmasının ardından işhanı duman altında kaldı. Can pazarının yaşandığı yangında, işyerlerinde mahsur kalanlar güçlükle kurtarılırken, yoğun dumandan etkilenen 57 yaşındaki İsmail Gemci ile 21 yaşındaki Mehmet Alakırık olay yerinde; dumandan etkilenen 17 yaşındaki Salih Eroğlu ile 28 yaşındaki Osman Efe ise geçen cumartesi günü tedavi gördükleri hastanede yaşamlarını yitirdi.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Muharrem Dursun da gece geç saatlerde yaşamını yitirdi. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Dursun'un işhanındaki bir işyerinde çalıştığı öğrenildi. Dursun'un cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılacak otopsinin ardından defnedilecek.

Öte yandan, ölenlerin sayısının 5’e yükseldiği olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, yangının başladığı işyerinin sahipleri O.Ç. ile S.T., geçen pazartesi günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fethiye\'de Gezi kundaklaması

SONRAKİ HABER

Pervari\'de elektrik kesintisi protestosu HES\'i durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...