03 Haziran 2011 09:51

600 sanatçı ve aydından Blok'a tam destek

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokuna aydın ve sanatçıların desteği büyüyerek sürüyor. Bloka bir destek de Barış İçin Sanat Girişiminden geldi. Taksim Hill Otelde bir araya gelen birçok demokrat aydın ve sanatçı, özgür bir Türkiye’de barış içinde kardeşçe yaşamak istediklerini belirtere

600 sanatçı ve aydından Blok'a tam destek
Paylaş

AÇIKLAMA İKİ DİLDE YAPILDI

Türk ve Kürt sanatçıların dışında Blok Adaylarının da katıldığı toplantıda basın metni Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilde okundu. Kürtçe metni Serhat Kural, Türkçe metni ise Oyuncu Jülide Kural okudu. Ana dilde eğitimin lütuf olarak görülmediği bir ülkede yaşamak istediklerini ifade eden Jülide Kural, “Irkçı olmayan, demokratik ve barışçıl bir anayasa istiyoruz” dedi. Tüm farklılıkların birlikte kardeşçe yaşadığı bir ülkenin özlemini çektiklerini belirten Kural, “Her türlü etnik, kültürel, cinsiyete dayalı ve sınıfsal farklılığın temsil edildiği bir Meclis istiyoruz” diye konuştu.

Bütün sanatçılara ortak mücadele çağrısı yapan Kural, “Gerçek barış; eşit, adil, özgürlükçü bir yaşam için Emek Demokrasi ve Özgürlük Blokunu destekliyoruz” dedi.

ÖZGÜRLÜK İÇİN BLOKU DESTEKLEYECEĞİZ

Toplantıda söz alan Oyuncu Mustafa Alkaran, Emek, demokrasi ve özgürlük sözlerinin kendisine çok güzel ve anlamlı geldiğini belirterek, “Bu ülkede özgürlük istediğim için Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku adaylarını destekleyeceğim” dedi.

Tiyatro Oyuncusu Mehmet Esen ise, “Bu devletin zulmünden, copundan, gazından, cellatlığından sıkıldım bunların çözümü ise vicdan köprüsü olan Blok adaylarında” diye konuştu.

Programa katılan,Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel de, konuşmasına geçtiğimiz günlerde Artvin Hopa’da polisin sıktığı biber gazı yüzünden kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Öğretmen Metin Lokumcu’yu anarak başladı. Tüzel, Kürtlerin, ezilenlerin, emekçilerin Mecliste siyasi bir irade olması ve bu ortak mücadelenin seçim sonrası da devam etmesi noktasında Blokun önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Blokun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel ise, herkesin mağdur edildiği bir sistem içinde yaşanıldığını belirterek, “Bu sistem böyle yürümeyecek. Her geçen gün sesimize ses katarak çoğalıyoruz” diye konuştu.
Blokun İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı ise, Blokun birçok kesimden destek gördüğünü belirtti. AK Partinin Blok karşısında paniğe kapıldığını belirten Avcı, “ İktidar bu kadar korkuyorsa biz çok güzel bir bileşene imza attık” diye belirtti.

Programda ayrıca Blok adaylarını destekleyen sanatçıların mesajları da sinevizyon gösterimi olarak seyre sunuldu. Tuncel Kurtiz, Mert Fırat, Ezel Akay, Deniz Türkali, ve Rıza Kocaoğlu,  bütün sanatçıları Blok adaylarına destek çağrısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)


İMZACILARINDAN BAZILARI:

Abdullah Özgenç, Adile Yadırgı, Adnan Özyalçıner, Adnan Şahin, Ahmet Büke, Ahmet Telli, Arif Sağ, Akran Hidou, Arto Tunçboyacıyan, Ayça Damgacı, Aynur Doğan, Ayşegül Devecioğlu, Baba Zula, Barış Pirhasan, Bartın Bölge Tiyatrosu, Bartın Sanat Tiyatrosu, Bayar Şahin, Bayram Candan, Bejan Matur, Birol Topaloğlu, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Cahit Berkay, Cezmi Ersöz, Ciwan Haco, Derya Alabora, Emir Ali Yağan, Emre Soykan, Erdal Erzincan, Eşber Yağmurdereli, Ezel Akay, Fadıl Öztürk, Fatih Polat, Gül Abus Semerci, Gül Dünya Sanat Topluluğu, Gülsüm Cengiz, Gülten Kaya, Habib Bektaş, Haluk Bilginer, Hasan Saltık, Hüseyin Karabey, İbrahim Rojhîlat, İclâl Aydın, İlkay Akkaya, İstanbul Gösteri Sanatları Geliştirme Derneği, Jaklin Çelik, Jülide Kural, Kadir Çıtak, Kardeş Türküler, Leman Sam, Mahmut Temizyürek, Mazlum Çimen, Mehmet Çetin, Mehmet Esatoğlu, Mehmet Özer, Metin Boran, Mustafa Köz, Namık Kuyumcu, Neşe Yaşın, Nevzat Çelik, Nuray Sancar, Nurettin Rençber, Onur Topal Sümer, Orçun Masatçı, Orçun Yıldırım, Özcan Yaman, Pakrat Estukyan, Pınar Sağ, Rauf Kösemen, Reis Çelik, Sennur Sezer, Servet Kocakaya, Sezai Sarıoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Suavi, Şevval Sam, Şükrü Erbaş, Tolga Sağ, Tuncel Kurtiz, Umur Hozatlı, Vartkes Keşiş,  Vecdi Erbay, Vedat Türkali, Veysi Altay, Yasemin Göksu, Yusuf Çetin, Zeki Demirkubuz, Zeynep Tanbay

ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçilerine ceza uygulaması mı?

SONRAKİ HABER

Büyük Anadolu Yürüyüşçülerine Bloktan destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...