20 Kasım 2013 21:26

HDP’den Punto işçilerine destek

Deri-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Punto Deri işçileri direnişe devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü Punto Deri işçilerini ziyaret ederek işçilerin direnişine destek verdi.

HDP’den Punto işçilerine destek
Paylaş

Deri-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Punto Deri işçileri direnişe devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü Punto Deri işçilerini ziyaret ederek işçilerin direnişine destek verdi. Zeytinburnu Tren istasyonu önünde buluşan HDP üyeleri ‘zafer direnen işçilerin olacak’ ‘sigorta hakkımız engellenemez’ sloganları ile Punto Deri önüne yürüyerek direnişteki işçiler ve aileleri ile buluştu.

KÖLELİK DÜZENİNE KARŞI İSYANDAYIZ

Punto Deri önünde konuşan HDP İstanbul Eş Başkanı Şamil Altan, hükümetin ve onu destekleyen sermayenin işçilere ve emekçi halklara her yönden saldırdığını belirtirken buna karşı mücadelelerinin de her yönden devam ettiğini vurguladı. İşçilerin emekçilerin bütün haklarının tek tek ellerinden alınmak istendiğine dikkat çeken Altan, işçilerin yerellerde kalan mücadelelerinin iktidara karşı siyasi mücadeleye yönelmesi gerektiğini belirtti.

HDP’nin basın açıklamasını okuyan Remziye Örs ise hem iş cinayetleri hem de kıdem tazminatının gasp edilmesi çalışmalarını eleştirdi. AKP hükümetinin yeni bir kölelik düzeni yaratmaya çalıştığını belirten Örs işçileri ve emekçileri güvencesizliğe mahkum etmeye çalışan AKP hükümetine karşı isyanda olduklarını dile getirdi.

Deri-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Uluşan ise işten atılan işçilerin tek suçunun anayasal hakları olan sendikalaşma hakkını kullanmak olduğunu dile getirirken mücadelelerini kazanana kadar devam ettireceklerini aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

12 yılda 2.3 milyon kilometrekare orman yok oldu

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Dershaneler konusunda geri dönmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...