20 Kasım 2013 18:55

AKP Twitter’da da kadrolaşıyor

Gezi Parkı eylemleri sürecinde sosyal medyanın gücünü keşfeden AKP, sosyal medyayı masaya yatırıyor. AKP’nin 6 bin kişilik tweetçi ordusu genişliyor.

AKP Twitter’da da kadrolaşıyor
Paylaş

Gezi Parkı eylemleri sürecinde sosyal medyanın gücünü keşfeden AKP, sosyal medyayı masaya yatırıyor. AKP’nin 6 bin kişilik tweetçi ordusu genişliyor. İddiaya göre, AKP sosyal medya bölümü, sanal ordusunu genişletmek ve onlara maaş ödemek için partiye yakın isimlere ajans kurduruyor.

Taraf gazetesinde çıkan habere göre sosyal medyada tabanını organize edemediği için çok sayıda personel istihdam etmekle karşı karşıya kalan AKP, parti bütçesini zorlayacak harcamaları karşılamak için ilginç bir formül buldu. Buna göre, AKP teşkilatında yer alan ya da partiye yakın kimi isimlere kurdurulması düşünülen bir reklam ajansı üzerinden kamu ilanlarının verilmesi planlandı. Böylece, medyaya dağıtılan kamu ilanlarından söz konusu ajansın alacağı komisyonla sosyal medya ordusu finanse edilecek.

AKP’nin sosyal medya ordusunu genişletmeyi, dershanelerin kapatılmasına ilişkin tartışmaların ardından kararlaştırdığı dile getiriliyor. Zira dershanelerin kapatılmasına tepki gösteren “#DershaneyleGelenADALET”, “#EğitimdeReformYalanı” gibi başlıklar, Twitter’da Dünya TT listesine zirveden girmişti. Fethullah Gülen Cemaatinin bu başlıklarına destek vermesi üzerine harekete geçen AKP Sosyal Medya Koordinatörlüğü, “paraleleğitim” ve “dershanelereson” benzeri başlıklar denemiş ancak bu başlıklar yeterince ilgi görmemişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Kaddumi’den hâlâ haber yok

SONRAKİ HABER

tv8 haberlerine veda etti, 40 kişi işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...