20 Kasım 2013 18:23

Lisede kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda sınava alındı

İzmir Aliağa’da bulunan Alp Oğuz Anadolu Lisesinde 13 Kasım’da gerçekleştirilen Felsefe dersi sınavında kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda sınava alındı. Eğitim Sen bu uygulamayı protesto etti.

Lisede kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda sınava alındı
Paylaş

İzmir Aliağa’da bulunan Alp Oğuz Anadolu Lisesinde 13 Kasım’da gerçekleştirilen Felsefe dersi sınavında kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda sınava alındı. Öğretmenlerin bilgisi dışında ve müdür yardımcısı tarafından yapıldığı ileri sürülen düzenleme ile ilgili öğretmenler ve öğrenciler müdürün odasına toplanıp tepkilerini dile getirdi. Müdür Yardımcısının velilere ilk yaptığı açıklamada MEB’den bu şekilde karar geldiği yönünde oldu. Diğer idareciler ise bilgisayarların bir hata sonucu öğrencileri bu şekilde dağıttığı açıklamasını yaptı. Dün yine aynı uygulamayı dayatmak isteyen yönetim, öğrencilerin tepkisi üzerine geri çekti. Alp Oğuz Lisesinde geçtiğimiz günlerde de yine idarenin kız ve erkek öğrencilere ayrı merdivenleri kullanmaları yönünde açıklamalar yaptığı, öğrencilerin ise buna uymadığı belirtildi.

EĞİTİM SEN PROTESTO ETTİ

Aliağa Eğitim Sen üyesi öğretmenler, Alp Oğuz Anadolu Lisesinde yaşanan uygulamayı Demokrasi Meydanı’nda yaptığı açıklama ile protesto etti. Eğitim Sen Temsilcisi Ahmet Tüfek, kadınların yaşadığı taciz, tecavüz, şiddet gibi onlarca sorun varken, lise ve üniversitelerde kızlı erkekli diye ayrım yapmanın sorunların üstünü kapatmaya çalışmak olduğunu belirtti. Alp Oğuz Lisesinde öğrencilerin ayrı sınıflarda sınavlara alınmasına karşı olduklarını dile getiren Tüfek, “Nedeni ne olursa olsun eğitim öğretimi olumsuz etkileyen bu uygulamanın bir daha yapılmamasını, bu ayrımcılığı yapanların soruşturulmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Ahmet Tüfek, velilere de çağrıda bulunarak, yaşanılan herhangi bir olumsuzlukta her zaman yanlarında olacaklarını ve dayanışma içinde olunması gerektiğini söyledi. Basın açıklamasına Eğitim Sen üyesi öğretmenler, Demokrasi Platformu bileşenleri ve öğrenciler katıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Otizmli öğrencilere eğitim hakkı talebi

SONRAKİ HABER

Kitap okumalı \'duran insan\' eylemine soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...