20 Kasım 2013 17:31

Mersin 'KCK' davasında tahliye yok

Mersin'de "KCK" adı altında haklarında dava açılan 58 tutuksuz sanığın duruşmasında tahliye çıkmazken, duruşma ertelendi.

Mersin \'KCK\' davasında tahliye yok
Paylaş

Mersin'de "KCK" adı altında haklarında dava açılan 58 tutuksuz sanığın duruşmasında tahliye çıkmazken, duruşma ertelendi.

Mersin'de 2012 yılında "KCK" adı altında düzenlenen ve 6 ili kapsayan operasyon çerçevesinde gözaltına alınıp haklarında dava açılan 58 tutuksuz sanığın ikinci duruşması Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya ifadeleri alınmayan bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşma kimlik tespitinin ardından delil ikamesi ile devam etti. İddia makamı, iddianamede yer bulan "cenaze törenine katıldığı, sivil Cuma namazı kıldırdığı ya da katıldığı" gibi sanıklarla ilgili suçlamaları delil olarak gösterdi.

Söz konusu suçlamalara ilişkin tercüman aracılığı Kürtçe savunma yaparak cevap veren sanıklar ise, suçlamaları reddederek, beraatlarını talep etti. Sanıkların avukatları da müvekkillerinin parti üyesi olduğunu ve demokratik haklarını kullandıklarını ifade ederek, beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti ise, mahkemeye gelmeyen tutuksuz sanıklarının ifadelerinin tamamlanmasına ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 28 Şubat 2014 tarihine erteledi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'li Yakut: Karma eğitim büyük yanlışlık

SONRAKİ HABER

Yüksekova\'da olaylar çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...