03 Haziran 2011 09:16

Orhan Kemal ödülü ‘Sırrımın Sırdaşı’na

Orhan Kemal, ölümünün 41. yılında Beyazıt’ta bulunan Orhan Kemal Halk Kütüphanesinde düzenlenen bir törenle anıldı. Törende,  bu yıl kırkıncısı düzenlenen Orhan Kemal Armağanı da; Tahsin Yücel, İnci Aral, Osman Şahin, Özdemir İnce, Turhan Günay, Erol Şadi Erdinç ve Kemali Öğütç&u

Orhan Kemal ödülü ‘Sırrımın Sırdaşı’na
Paylaş
Kadir İncesu

Orhan Kemal Kültür Merkezi adına konuşan Işık Öğütçü “Romanında derinliğine akıp giden masallar, mitler ve ruh çözümlemeleri ile çağdaş bir yapıt ve geniş zamana yayılan atmosfer içinde; yenilgiler, zaferler, belki/keşkelerle seçme ve vazgeçmelerle örülen bir varoluş romanı yazma başarısı gösteren Kamuran Şipal’i ailem adına kutlarım.” dedi… “Işık Öğütçü “Orhan Kemal’in insan sevgisi ve umudu daima sizinle olsun” diyerek sözü Doğan Hızlan bıraktı.

Doğan Hızlan da, yazarın yaşamıyla yazdıkları arasındaki bağlantıları görmek gerektiğini, Orhan Kemal’in kitaplarının bu açıdan da çok önemli olduğunu belirterek başladı konuşmasına… Kamuran Şipal hakkında gerektiği kadar yazıldığı-konuşulduğu düşüncesinde olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Yazar; çevirir, üretir. Bunları tanıtmak için uğraş vermez. Bir yazarın bu tür bir sessizliği seçmesini destekliyorum. Daha çok tanınması-okunması işini eleştirmenlere bırakıyorum. Kamuran Şipal’in kitaplarını okumamak bir kayıptır, okur adına… Kamuran Şipal’in çevirileri de değerlidir.”
İnci Aral, Turhan Günay, Erol Ş.Erdinç, Haydar Ergülen, Osman Şahin ve Nazım Öğütçü de Orhan Kemal üzerine birer konuşma yaptılar.

“Sırrımın Sırdaşı” adlı romanı ile ödüle değer görülen Kamuran Şipal’e ödülü Doğan Hızlan ve Nazım Öğütçü tarafından verildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Müzik Festivali ‘uzaklara yolcu’

SONRAKİ HABER

TEKEL’e destek davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...