20 Kasım 2013 17:19

AKP'li Yakut: Karma eğitim büyük yanlışlık

Meclis Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Meclis'te toplanan 14'üncü Ulusal Çocuk Forumu'nda, gelecek dönemde karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağını söyledi.

AKP\'li Yakut: Karma eğitim büyük yanlışlık
Paylaş

Meclis Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Meclis'te toplanan 14'üncü Ulusal Çocuk Forumu'nda, gelecek dönemde karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağını söyledi.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, Meclis Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Meclis’te toplanan 14’üncü Ulusal Çocuk Forumu’nda, gelecek dönemde karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağını söyledi. Yakut, “Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” dedi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF’in işbirliğiyle düzenlenen 14’üncü Ulusal Çocuk Forumu, 81 ilden gelen birer kız ve birer erkek Çocuk Hakları Komitesi temsilcisinin katılımıyla TBMM Tören Salonu’nda yapıldı. Törende konuşan Yakut, şunları söyledi:

'BATICILIK ADINA'

“Eğitimle ilgili kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulması adına Türkiye’de maalesef geçmişten bu tarafa yapılan bir yanlışlık, batıcılık adına çocukların aynı okullarda okutulması. Fakat Türkiye’de batıdan gelip okul açanlara baktığınız zaman örnek olarak Galatasaray Erkek Lisesi, İtalyan Kız Lisesi, Alman Kız Lisesi diye kendileri kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı özellikle Türkiye’de okullar açıp eğitim yaptırırken, maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek. Milletlerin en büyük zenginliği ve gücü yetiştirmekte oldukları nesillerdir. Ülkeler çocuklarını iyi yetiştirirlerse, devleti yönetenler çocukları her türlü olumsuzluktan korumayı başarabilirlerse, dünya sağlam temeler üzerine oturtulmuş demektir.”

TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Yakut, karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağı yolundaki sözlerinin büyük yankı uyandırmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu benim, eğitimde alternatif olarak söylediğim sözler. Partimin görüşü değil. Karma eğitimin yanı sıra kızlı ve erkek ayrı eğitim de olmalı" dedi.

Ulusal Çocuk Forumu'nda sarf ettiği  sözlerini inkar etmediğini söyleyen Yakut, bunu 'partisinin değil, kendisinin görüşü olarak' dile getirdiğini belirtti. Bu konuda yasa teklifi verdiği veya vereceği yolundaki  haberlerin ise doğru olmadığını söyleyen Yakut, şöyle konuştu: "Eğitimle ilgili kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulması adına Türkiye’de maalesef geçmişten bu tarafa yapılan bir yanlışlık, batıcılık adına çocukların aynı okullarda okutulması. Fakat Türkiye’de batıdan gelip okul açanlara baktığınız zaman örnek olarak Galatasaray Erkek Lisesi, İtalyan Kız Lisesi, Alman Kız Lisesi diye kendileri kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı özellikle Türkiye’de okullar açıp eğitim yaptırırken, maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. Sözlerimin arkasındayım. Düşüncelerimi alternatif olsun diye söylüyorum. TBMM Başkanvekili olarak törende görüşlerimi dile getirdim. Bu partimin görüşleri değildir. Karma eğitimin yanı sıra kız ve erkek ayrı eğitim de olmasını da söyledim. Bu benim fikrim. Türkiye'de herkes fikrini özgürce söyleyebilir.  Yasa teklifi filan de vermedim."

'ŞU ANDA GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR KONU YOK'
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Sadık Yakut’un açıklamalarına ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, karma eğitime ilişkin bir düzenleme yapılmasının “şu anda gündemlerinde” olmadığını söyledi. Elitaş, Yakut’un sözlerinin, ‘kişisel görüşü’ olduğunu ifade etti.

'TEKKE VE ZAVİYELERDE GÜNDEMİMİZDE DEĞİL'

Elitaş, AK’nin bir diğer milletvekili Milletvekili Haluk Özdalga’nın tekke ve zaviyelerle ilgli kanunun yürürlükten kaldırılmasını içeren yasa teklifini 25 Kasım Pazartesi günü ele alacaklarını belirterek, “Konunun gündemimizde olmadığını kendisine bildireceğiz” dedi.

DÜZCE MİLLETVEKİLİ DE KARŞI ÇIKMIŞTI

AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da Başbakan Erdoğan'ın 'kızlı-erkekli öğrenci evi' açıklamasıyla gündeme gelen tartışmalar sırasında 'karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Türkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hükümetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar" demişti.  (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

KESK’liler iddianameyi çürüttü

SONRAKİ HABER

Mersin \'KCK\' davasında tahliye yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...