20 Kasım 2013 16:45

KESK’liler iddianameyi çürüttü

KESK üyesi sendikacılara ‘DHKP-C’ adı altında yapılan operasyonun Ankara ayağında 30 sendikacının yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada sendikacıların aynı işyerinde çalıştığı mesai arkadaşlarıyla yaptıkları görüşmelerin suç delili sayıldığı ortaya çıktı.

KESK’liler iddianameyi çürüttü
Paylaş

Hasan Akbaş

KESK üyesi sendikacılara ‘DHKP-C’ adı altında yapılan operasyonun Ankara ayağında 30 sendikacının yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada sendikacıların aynı işyerinde çalıştığı mesai arkadaşlarıyla yaptıkları görüşmelerin suç delili sayıldığı ortaya çıktı. ‘X isimli şahış’, ‘yasa dışı argüman’, ‘örgütsel faaliyetler’ şeklinde ifadelere yer verilerek, yasal etkinliklerin gizemli hale getirilip suç gibi yansıtıldığı iddianame, sendikacıların ifadeleriyle adeta boşa düştü.
Bugün 13. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması görülen davaya tutuksuz yargılanan 15 sendikacı katıldı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de aralarında bulunduğu konfederasyon yöneticilerinin de izlediği duruşma, avukat ve yargılanan sendikacıların kimlik yoklamalarının yapılmasıyla başladı.

‘YASAL DAYANAKTAN YOKSUN’

Duruşmada ilk savunmayı Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Firüzan Özen yaptı. 19 yıldır öğretmenlik yaptığını, 16 yıldır da Bartın’da görevini sürdürdüğünü belirten Özen, “İddianame tamamen yasal dayanaktan yoksundur” dedi. İddianamede 12 Temmuz 2012 günü Murat Bülbül ile örgütsel içerikli bir görüşme gerçekleştirildiğine dair net ifadelerin olduğunu söyleyen Özen, “Bu iddianın elle tutulur hiçbir yanı yoktur. Murat Bülbül olarak ismi geçen kişi benim 10 yıldır aynı okulda mesai yaptığım ve aynı sendikaya üye olan meslektaşımdır” dedi.

‘X ŞAHIS YAZILIP ÖRGÜTSEL GÖRÜŞME DENMİŞ’

“4 Ocak 2012 tarihinde X denilen şahıs bir öğretmendir ve arkadaşımdır. Telefon numarası, adı soyadı belli olan arkadaşım X şahsı diye tanımlanarak, gizemli ve yasa dışı bir görüşme yapıldığı izlenimi yaratılmaya çalışılmıştır” diyen Özen, tüm bunlara ilişkin belge itirazlarının bulunduğu yazılı savunmasını mahkeme heyetine sundu. Özen’in ardından, sırasıyla diğer sendikacılar da savunmalarını yaptı. KESK MYK Üyesi Akman Şimşek’in de aralarında bulunduğu 167 kişi hakkında 2010 yılında başlatıldığı iddia edilen soruşturma kapsamında 19 Şubat 2013 günü evlere baskın düzenlenmişti.

‘İKİ YILDA 400 SENDİKACIYA OPERASYON!’

Duruşmanın görüldüğü saatlerde KESK üyeleri de Adliye önünde eylemdeydi. “KESK’li tutsaklar onurumuzdur” sloganları atılan eylemde konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, AKP Hükümetinin baskın ve operasyonlarla KESK’i itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)



İZMİR VE ADANA’DA DESTEK EYLEMİ

Davanın görüldüğü saatlerde İzmir ve Adana’da bir araya gelen kamu emekçileri, tutuklu arkadaşlarına özgürlük istedi. BES İzmir şubesinde bir araya gelen KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları, tutuklu bulunan tüm KESK’lilerin serbest bırakılmasını istedi. KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, uzun tutukluluk süreleriyle tutukluların mağdur edildiğini dile getirdi.

KESK adana Şubeler Platformu ise İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Alçiçek, emeğe karşı saldırıların doludizgin gittiği bir süreçte hak ve özgürlükleri için mücadele edenleri potansiyel suçlu gibi gösterenlerin Türkiye’yi eşitlik, demokrasi ve özgürlük isteyenler için adeta “açık hava cezaevine” çevirdiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

İşçiler kıdem tazminatı için alanlardaydı

SONRAKİ HABER

AKP\'li Yakut: Karma eğitim büyük yanlışlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa