20 Kasım 2013 13:17

Askeri konvoya bombalı saldırı: En az 10 asker öldü

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki El Eriş şehri yakınlarında bu sabah bomba yüklü bir aracın patlamasıyla en az 10 askerin öldüğü, 35'inin de yaralandığı bildirildi. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Askeri konvoya bombalı saldırı: En az 10 asker öldü
Paylaş

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki El Eriş şehri yakınlarında bu sabah bomba yüklü bir aracın patlamasıyla en az 10 askerin öldüğü, 35'inin de yaralandığı bildirildi.
El Mesri El Yum gazetesi, askerleri taşıyan bir konvoyun bölgeden geçtiği sırada yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patladığını duyurdu. Bir güvenlik yetkilisi, ölü sayısının artabileceğini söyledi. Saldırıda ağır yaralanan askerlerin hava yoluyla başkent Kahire'deki hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.
Mısır'da ordunun Temmuz ayında İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirmesinden sonra Sina'da güvenlik güçlerine karşı şiddet eylemlerinde hızlı bir artış oldu.
Bugünkü saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra yarımada giderek cihatçıların etkisine açık hale geldi ve istikrarsızlaşmaya başladı.

'KARA TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM'
Eylül'de güvenlik güçleri Sina'daki İslamcı militanlara karşı saldırıya geçti; fakat bu durum bombalı saldırılara yol açtı. Bugünkü saldırının Gazze sınırındaki tünellerin yıkımını gerçekleştiren ordu birimini hedeflediği belirtiliyor. Mısır ordu sözcüsü, ordunun "kara teröre" karşı mücadeleye devam edeceğini belirtti.
Bu arada Sina'da El Kaide bağlantılı bir cihatçı grup, bu hafta başında Kahire'de Ulusal Güvenlik Birimi'nden üst düzey bir yetkilinin öldürülmesi eylemini üstlendi.
Ensar Beyt'ül Makdis adlı grup, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı mahkemede tanıklık yapacak olan Albay Muhammed Mabruk'u kendilerinin öldürdüğünü açıkladı.
Mursi'nin devrilmesinden sonra Müslüman Kardeşler hareketi liderlerinin ülkeden kaçmasına yardımcı olan bir şebekeyi Mabruk'un ortaya çıkardığına inanılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

55 işçi alımı için 5 bin kişi başvurunca...

SONRAKİ HABER

Çocuk istismarı devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...