20 Kasım 2013 11:46

İşçilerin korku dolu anları

Diyarbakır'da bir plazanın camlarını temizleyen işçiler, asansörün kayması nedeniyle iş güvenliği alınmadığı için yarım saat mahsur kaldı ve düşme tehlikesi yaşadı.

İşçilerin korku dolu anları
Paylaş

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ofis Semti Ekinciler Caddesi üzerinde bulunan Çeysa Plaza'da temizlik yapan iki işçi, asansörün tekerlerinin kayması sonucu düşme tehlikesi yaşadı. Cam temizliği yaparken iyi konumlandırılmayan asansörün kaymasından dolayı 5. katta düşme tehlikesi yaşayan işçiler, asansörün mazotunun bitmesi nedeniyle aşağıya indirilemedi. İş güvenliği sağlanmayan işçiler, itfaiyenin geldiği ana kadar korku içinde beklemek zorunda kaldı. İşçilerin üzerinde iş kıyafetlerinin ve emniyet halatının bulunmadığı görüldü. Yarım saati aşkın süren bekleyiş sırasında işçiler korku içinde feryat ederken, cadde üzerinde her hangi bir önlem de alınmadı.

'ÖLECEĞİMİZİ SANDIK'

Nakliye şirketinde sigortasız olarak hamallık yaptığını söyleyen Adil Demir adlı işçi, "Camı temizliyorduk. Afişi çekerken tekerler kaydı ve orada mahsur kaldık. Mazot da bittiği için bir süre indirilemedik. Çok korktuk, öleceğimizi sandık bir an. Perişan olduk" dedi.
Diğer işçi Mehmet Hanifi Kaya ise, şunları aktardı: "Afişi tam sökerken asansör kaydı ve mazot olmadığı için indirilemedik. Neredeyse ölecektik. Sigortasız çalışıyorduk. Eğer ölseydik kimsenin umurunda olmazdı." (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta şiddetin ilk hedefi hemşireler

SONRAKİ HABER

Venezuela Başkanı Maduro\'ya özel yetki verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...