20 Kasım 2013 09:32

Paraları ödenmeyen inşaat işçileri eylem yaptı

İzmir’in Ödemiş İlçesi’ndeki devlet hastanesi inşaatında çalışan 33 işçi, yüklenici firma ile taşeron firma arasındaki anlaşmazlık nedeniye 45 günlük birikmiş alacakları ödenmediği için eylem yaptı.

Paraları ödenmeyen inşaat işçileri eylem yaptı
Paylaş

İzmir’in Ödemiş İlçesi’ndeki yapımına geçen yıl başlanan devlet hastanesi inşaatında çalışan işçilerden 33’ü, yüklenici firma ile taşeron firma arasındaki anlaşmazlık nedeniye 45 günlük birikmiş alacakları ödenmediği için eylem yaptı.

Ödemiş’e TOKİ tarafından yaptırılan 250 yataklı devlet hastanesi inşaatının ihalesini Kart İnşaat Şirketi aldı. Şirket, hastane inşatının yapımını Semtaş isimli taşeron şirkete verdi. Taşeron şirket, geçen Kurban Bayramı öncesi’nde, işçilerin maaşlarını ödemediği için yüklenici firmaya noter aracılığıyla protesto çekti. Bunun üzerine yüklenici firma, taşeron firmayla olan sözleşmesini feshedip, ödeme yapmadı. İnşaat 1.5 ay süreyle durdu. İki şirket arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 45 günlük maaşlarını alamayan 33 işçi, mağdur oldu. Yüklenici firma ise, başka bir taşeron firma ile anlaşıp, inşaata kaldığı yerden devam etti. Hastane inşaatı önünde toplanan işçiler, paralarını alamadıkları için eylem yaptı.

33 arkadaşı adına açıklama yapan işçilerden Selahattin Akar, “Perişan haldeyiz. 45 gündür tek kuruş ödeme yapılmadı. Karşımızda hiçbir muhatap bulamıyoruz. Suçlu gibi inşaatın önünde polis gözetiminde bekliyoruz. Türkiye’de emekçinin hakları bu mu? Alnımızın terini alamıyoruz. Paramız ödenmediği sürece eyleme devam edeceğiz. Yetkililer bize kulak versin” dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kazaları protesto için yol kapattılar

SONRAKİ HABER

Talabani\'nin koruması öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...