03 Haziran 2011 09:08

Paul Flora Karikatürleri Müzesi’nde

AVUSTURYA’lı Ünlü Çizer Paul Flora’yı Anma Sergisi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezinde (Karikatür Müzesi) 10 Hazirana kadar devam ediyor. Müze Müdürü Prof.Atilla Atar’ın vefatından önce açtığı bu son sergiyle müze de sezonu kapatıyor.Paul F

Paul Flora Karikatürleri Müzesi’nde
Paylaş

AVUSTURYA’lı Ünlü Çizer Paul Flora’yı Anma Sergisi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezinde (Karikatür Müzesi) 10 Hazirana kadar devam ediyor. Müze Müdürü Prof.Atilla Atar’ın vefatından önce açtığı bu son sergiyle müze de sezonu kapatıyor.

Paul Flora karikatürlerinin bir bölümünü baskı resim tekniklerinden litografi ve gravür ile gerçekleştirmiş, kendi kişiliğini ortaya koyarak yeni bir biçem oluşturduğu eserleri birçok müzede yer alıyor.

Hamburg’ta yayınlanan Die Zeit gazetesine 3 bin 500 dolayında politik içerikli karikatür çizdiğini, bundan ötürü de “Politik Karikatürcü”olarak tanınıyor.

Sonsuzluğa uğurlanan bu iki uluslararası karikatür ustasını buluşturan sergi 10 Hazirana dek Karikatür Müzesinde izlenebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış Anneleri İnisiyatifi Erdoğan’a tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Kuzguncuklular tülbentlerini sergiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...