20 Kasım 2013 07:57

Türkiye:2 - Belarus:1

Mersin’de oynanan ve Türkiye'nin 2-1'lik galibiyetiyle son bulan Belarus maçının ardından konuşan A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın kendileri için verimli olduğunu ve iyi sonuçlandığını söyledi.

Türkiye:2 - Belarus:1
Paylaş

Mersin’de oynanan ve Türkiye'nin 2-1'lik galibiyetiyle son bulan Belarus maçının ardından basın toplantısı düzenleyen A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın kendileri için verimli olduğunu ve iyi sonuçlandığını söyledi. Hamzaoğlu, basın toplantısında şunları söyledi: "Öncelikle Fatih hocamın herkese selamı var. Kendisi affınıza sığınarak Adana’daki ailesini görmeye gitti. Yine karşınıza ben geldim, geçen seferde bana jest yapmıştı. Maça gelince, bugün maça çok iyi başladık. İyi pas yaptık, golü de bulduk. Ama yediğimiz golden sonra biraz bocaladık. Rakip, biraz daha kendine güvenli oynamaya başladı. Oyun dengeli bir şekilde gitti. 2’nci yarıda biz biraz atak oynamaya başladık. Son dakikada da olsa güzel bir golle maçı kazanmayı başardık. Oynadığımız iki maçta da galip gelmek önemliydi. Bunun yanında tabi kazandığımız çok şey var. Öncelikle Akdeniz’de çok güzel bir hafta geçirdik diye düşünüyorum. Hem Adana’da hem Mersin’de bizleri iyi karşıladılar, çok iyi ağırlandık. İki maçta da taraftarlar takımımızı çok iyi desteklediler. Bu anlamda hem Adana hem de Mersin halkına çok teşekkür ediyoruz. Bunun yanında diğer kazanımımız ise, 7 arkadaşımız ilk defa A Milli Takım formasını giydi. Mümkün oldukça çok arkadaşımızı görme şansını yakaladık. Bu maçlar bizim için oldukça verimli geçti. İnşallah bundan sonra A Milli Takım kadrosuna çok daha yeni, yetenekli arkadaşları da davet ederiz. Ama bugüne kadar hizmet eden arkadaşlardan da azami sürette faydalandık. İnşallah önümüzdeki turnuvalara iyi bir şekilde hazırlanacağız."

Bir soru üzerine Hamzaoğlu, “Aslında defans hataları belki kulüp takımlarında düşündürücü olabilir. Burada çok fazla düşündürecek bir şey olacağını sanmıyorum. Çünkü, çok kısa süre bir arada oldular. İlk defa beraber oynayan arkadaşlarımız var. Bu tür bireysel hatalar ve duruş hataları mutlaka olacaktır. Bunları da bekliyorduk zaten. Ama yaptığımız her türlü olumsuzluklara rağmen yine de olumlu yaptığımız bir çok şey var. Bu anlamda oynayan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Bir başka gazetecinin sorusunu yanıtlayan Hamzaoğlu, şunları söyledi: "Beni bu maçta tatmin etmeyen şey demoralize oluşumuzdur. Oyun anlayışımızı şartlar ne olursa olsun sürdürmeye çalışıyoruz. Sürdürmeye de çalışmamız gerekir. Gol yiyebiliriz, bu bizi asla demoralize etmemelidir. Aksine daha hırslandırmalı daha da iyi oynamaya çalışmalıyız. Biraz bunun üzerinde durabiliriz. Fakat genel anlamda oyuna baktığımızda bir çok arkadaşımızın Milli Takım formasını yeni giydiğini düşünürsek bu iki maçta ortaya koyduğumuz performans bence oyuncu arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz açısından çok olumludur."

Belarus Teknik Direktörü Georgi Kondratiev de, "Güzel bir oyun oldu. İki tarafta bol pozisyonlar buldu. Türkiye bizim açımızdan bir pozisyon daha değerlendirdi. Bizde değerlendirebilirdik. Maça ortaktık. Bizde kazanabilirdik, ama Türkiye kazandı. Türkiye çok iyi ve övgüyü hak eden bir takım. İleride daha iyi olacak bir takıma sahipler” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dünyaya örnek olan ODTÜ\'ye Gökçek ceza kesti

SONRAKİ HABER

Şekeriniz bittiyse Don Kişot’un kapısını çalın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...