19 Kasım 2013 17:08

Sivas’ta 5 öğrenci daha tutuklandı

Sivas'ta Kürt öğrencilere yönelik saldırılarda sonrası kabak Kürt öğrencilere patlıyor. 6 öğrencinin tutuklanmasının ardından 5 öğrenci daha KCK'ye üye olmak iddiasıyla suçlanarak cezaevine konuldu.

Sivas’ta 5 öğrenci daha tutuklandı
Paylaş

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde geçtiğimiz hafta ülkücüler, Kürt öğrencilere biçaklarla saldırdı. Saldırılar nedeniyle çıkan kavga gerekçesiyle gözaltına alınan 25 Kürt öğrenciden 6’sı tutuklanmıştı. Bu öğrencilerin hangi gerekçe ile tutuklandıkları açıklanmazken, 16 Kasım’da bu kez de evleri basılarak gözaltına alınan 5 öğrenci daha tutuklanarak cezaevine konuldu. Malatya’ya götürülerek burada adliyeye çıkartılan öğrencilerin dosyası hakkında ise gizlilik kararı verildi!

Yakınlarından aldığımız bilgilere göre tutuklanan 5 kişi PKK ve KCK’ye olmakla suçlanıyor. Bu davanın 2012’de açılan bir dosyanın devamı olduğunu söyleyen yakınları, tutuklanma gerekçelerinin ise pikniklere, basın açıklamalarına, 8 Mart etkinliklerine katılmak olduğunu söylüyor. Dosyada gizlilik kararının olması nedeniyle avukatlar dahil hiç kimse tam bir bilgiye sahip değil. Tutuklananlar dışında da arananların olduğunu belirtiliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde, Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF) üyesi öğrencilerin merkez kafeterya önünde yapılan basın açıklamasının ardından ülkücüler saldırı düzenlenmişti. Saldırı sırasında en az 25 Kürt öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 6’sı tutuklanarak Sivas Hapishanesine konuldu. Son tutuklamayla birlikte cezaevine konulan öğrenci sayısı 11’e yükseldi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İkramiyenin önünde hiç engel yok’

SONRAKİ HABER

Antalya\'da toplu nikah eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...