19 Kasım 2013 15:43

ODTÜ işçisi bordro yaktı

Greve hazırlanan ODTÜ işçileri, dün yaptıkları eylemde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde dayatılan sefalet ücretine maaş bordrolarını yakarak tepki gösterdiler.

ODTÜ işçisi bordro yaktı
Paylaş

Greve hazırlanan ODTÜ işçileri, dün yaptıkları eylemde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde dayatılan sefalet ücretine maaş bordrolarını yakarak tepki gösterdiler. Sakarya Caddesi’nde toplanan Tez Koop-İş üyesi işçiler, “Demokrat ODTÜ işçine sahip çık” sloganları attı. Bazı işçiler ellerindeki maaş bordrolarıyla alana geldiler. Bir işçi ise cebindeki cüzdanı çıkararak “Boş bu bakın boş. Görün halimizi” dedi.
Tez Koop- İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Barın, haziran ayından bu yana süren görüşmelerde kendilerinin iyi niyetine karşın işveren sendikasının olumlu adım atmaması sonucu grev aşamasına geldiklerini belirtti. ODTÜ’de çalışan 300 işçinin yüzde 76’sının çıplak net ücretinin 1041 lira olduğu dile getiren Barın, bu ücretin açlık sınırı altında olduğunu ifade etti.
ODTÜ’nün akademik ve bilimsel özerklik mücadelesinin simgesi haline geldiğini belirten Barın, buna karşın işçilerin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazın ODTÜ’ye yakışmadığını söyledi.
 

40 KURUŞU ÇOK GÖRDÜLER
ODTÜ işçilerin ücretlerinin iyileştirilmesi için her kıdem yılı yevmiyelerine 40 kuruşluk zammın bile ‘mali disiplini bozacağı’ gerekçesiyle kabul edilmediğini söyleyen Barın, “Başkent Ankara’da bu ücret ile nasıl geçinilir” diye sordu. Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikasının (Kamu-İş) kendilerine kıdem zammı olarak 6 kuruş teklif ettiğini dile getiren Barın, ODTÜ işçilerinin sadaka değil yaptıkları işin karşılığını istediğini vurguladı. Barın, 24 Kasım gününe kadar taleplerinin kabul edilmemesi halinde 25 Kasım’da greve çıkacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Lafla cezaevleri boşalmıyor

SONRAKİ HABER

Taksim Dayanışması: Erdoğan ne dediğinin farkında değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...