19 Kasım 2013 09:09

Hollande: İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande “İran ya da İranlılara karşı olumsuz bir görüşümüz yok ama İran’ın nükleer silah edinmesine izin veremeyiz. Bu İsrail ve bölge için bir tehdit olur” dedi.

Hollande: İran\'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz
Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İsrail ziyaretinde yaptığı açıklamada İran’ın nükleer silah üretmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Hollande, “İran ya da İranlılara karşı olumsuz bir görüşümüz yok ama İran’ın nükleer silah edinmesine izin veremeyiz. Bu İsrail ve bölge için bir tehdit olur” dedi.

İran’ın nükleer programından vazgeçtiğini net bir şekilde açıklamaması halinde ekonomik yaptırımların devam edeceğini söyleyen Hollande’ın konuşmasının İsrail Parlamentosu’nda büyük alkış topladığı belirtildi.

El Cezire Muhabiri Mike Hanna, “Hollande’ın sözleri İsraillilerin kulaklarına müzik gibi geldi” nitelemesinde bulundu.

Hollande ayrıca, “Gelecekte başkentleri Kudüs olan İsrail ve Filistin devletleri kurulmalı” ifadesini kullandı. Daha önce İsrail’in işgal ettiği ve üzerinde yasadışı yerleşim alanları kurduğu bölgelerdeki inşaatların tamamen durdurulması gerektiğini söyleyen Hollande, Filistin topraklarına yaptığı ilk resmi ziyaretinde de yerleşimlerin barış görüşmelerini olumsuz etkilediği görüşünü yineledi. Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas’la Ramallah’ta basın toplantısı düzenleyen Hollande, “Yerleşimler iki devletli çözüm olanağına darbe vuruyor” dedi.
İsrail ve Filistinli yetkililerin yeniden müzakere masasına oturduğu Temmuz ayı sonrası yeni yerleşim inşaatlarına başlanması ilişkileri germişti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu son yaptığı açıklamada inşaatların askıya alınacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Haiti’de hükümet karşıtı gösteriler büyüyor

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Suriye, Türkiye için tehdit oluşturuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...