03 Haziran 2011 08:45

‘Çılgın Proje’ kapsamında çılgın atamalar sürüyor

AKP’nin kadrolaşması hız kesmiyor. Ankara’da Başbakan’ın “çılgın proje” kapsamında “Uluslararası Bilim Merkezi” olacağını iddia ettiği yeni açılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Metin Doğan’ın herhangi bir üniversitede öğretim üyeliği yapmadığı v

‘Çılgın Proje’ kapsamında çılgın atamalar sürüyor
Paylaş

AKP’NİN KADROLAŞMASI BİTMİYOR

Ankara Tabip Odası’nda dün düzenlenen basın toplantısında bu atamalar gündeme geldi. SES ve TTB yöneticilerinin de katıldığı toplantıda ilk sözü alan ATO Başkanı Bayazıt İlhan, 

Başbakan’ın Ankara için açıkladığı çılgın projeler kapsamında “Uluslararası Bilim Merkezi” olacağı söylenen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi atamalarının AKP kadrolaşmasının önemli bir örneği olduğunu ifade etti. Üniversitenin öğretim üyesi ilanlarında “adrese teslim öğretim üyesi” alımının geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiklerini kaydeden İlhan, Üniversiteye atanan rektör Prof. Dr. Metin Doğan’ın daha önce hiçbir üniversitede öğretim üyeliği yapmamış ve tek bir ders dahi vermemiş olduğuna dikkat çekti. İlhan, ayrıca, Metin Doğan’ın eniştesinin AKP Genel Başkan Yardımcısı olduğunu da vurguladı.

Bu atamaların AKP’nin kadrolaşmasının en önemli örneği olduğunu, ülkedeki hekimlik ve üniversite ortamlarında gerçekleşen tahribatı yansıttığını kaydeden İlhan, “Atamalar, hekimler arasındaki ‘devlet eliyle tarikat üniversitesi kurulduğu’ yönündeki düşünceyi güçlendirmiştir” dedi.

‘AKADEMİK ORTAMA KAZANDIRILAN ÜNVANLAR’

Açıklanan listelerde yer alan dikkat çekici isimlere değinen İlhan, “Ankara İl Sağlık Müdürü’nün bu üniversiteye yardımcı doçent kadrosuna atanıp iki gün sonra bu unvanıyla tekrar müdürlük görevine döndüğünü” dile getirdi. Bu haliyle daha önce açıkladıkları jet profesörlük kavramına eşi görülmemiş ‘jet yardımcı doçentlik’ kavramın eklendiğini belirten İlhan, bu ifadelerin akademik ortama ‘kazandırıldığını’ söyledi. İlhan bu atamalarda akrabalık ilişkilerinin de dikkat çekici olduğunu ifade etti.

SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, AKP’nin hedef aldığı kurumların başında yargının geldiğini sonrasında ise YÖK ve YÖK’e bağlı üniversiteler olduğunu belirtti. Erdolu, Ankara’da tamamen cemaat örgütlenmesinin olduğu bir tıp fakültesinin ve buna bağlı bir hastanenin AKP’nin üniversite üzerindeki örgütlenmesi için bir adım olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Artık tüm maden aramalarında ÇED zorunlu olacak

SONRAKİ HABER

Başbakan teslim edilmemiş hastaneyi açmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...