18 Kasım 2013 21:06

Dev bütçeye rağmen büyük borç!

İstanbul yaklaşık 15 milyonluk nüfusuyla dünyada 100’ün üzerindeki ülke nüfusunu geride bırakıyor. Kent bu kadar devasa olunca, haliyle bu kenti yöneten belediyenin de bütçesi memleket bütçesi gibi oluyor.

Dev bütçeye rağmen büyük borç!
Paylaş

İstanbul yaklaşık 15 milyonluk nüfusuyla dünyada 100’ün üzerindeki ülke nüfusunu geride bırakıyor. Kent bu kadar devasa olunca, haliyle bu kenti yöneten belediyenin de bütçesi memleket bütçesi gibi oluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bütçesine baktığınızda 8 milyar olduğunu görürsünüz. Bu rakam kimseyi aldatmasın! Zira İBB’nin bütçesini, kendisine bağlı şirketlerin bütçeleriyle birleştirdiğinizde… Karşınıza 25 milyarlık konsolide (toplulaştırılmış) dev bir bütçe çıkıyor.   
Bu rakamı, sadece üç bakanlığın bütçesi geride bırakabiliyor; Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı… Geriye kalan tüm bakanlıkların bütçesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin gerisinde…
Söz konusu dev bütçenin arkasında İETT, İSKİ ile İBB’nin kurduğu ve yönettiği bağlı şirketlerin imkânları ve gücü var. 2004 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Belediyesi Kanunu, belediyelere, görev ve hizmet alanlarında, sermaye şirketleri kurma hakkı tanıdı. Yasayı çok iyi değerlendiren İBB’nin bünyesinde 25 şirket var.

172 MİLYARLIK BÜTÇE

İBB’ye 6,5 miyar Maliye Bakanlığı’ndan (yani devletten), 1,5 milyar İller Bankası’ndan geliyor. Devletin katkı payı, belediyeye bağlı 25 şirketin yarattığı gelir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne inanılmaz bir bütçe olanağı sağlıyor.
İstanbul 20 yılda 172 milyarlık bütçe ile yönetildi. İBB bu bütçenin 67,4 milyar TL’sini yatırımlara harcadı.
Tam burada sorulması gereken sorular var: İBB bu parayı çarçur mu etti, yoksa İstanbullular için yararlı ve verimli mi harcadı? Halkın parasıyla, İstanbul’un her tarafına kendi reklamını asan, “şu hizmeti yaptık, şurada temel attık” diye duyuran İBB, acaba parayı nereye yatırdı?
İBB bütçesinin yatırımlarında, neredeyse her yıl aslan payını ulaşım alıyor. Ulaşım, bütçenin yarıya yakınını götürüyor. İBB son 8 yılda toplu taşımaya 23 milyar lira yatırmış. Ulaşıma yıllık 3 milyar lira yatırım yapıyor şu anda. Görünüşte İstanbul’un yol ve trafik sorununu çözmek için bayağı uğraşılıyor. Öyleyse vatandaşı çıldırtan bu trafik niye?
Kaynaklar yanlış kullanılıyor da ondan.
Açık ki kaynaklar inşaatçıya, müteahhide, betona, ranta yatırılmış. Şöyle ki plansız ruhsatlandırmalarla, her yere bina dikilmesine izin verilmiş. Şehir merkezinde kuleler yükselmiş. Sıkışan trafiği aşabilmek için ha bire karayolu, tünel ve kavşaklara para harcanmış.
Ağırlıkla toplu taşımayla çözülebilecek trafik sorunu ertelenmiş, karşılığında birileri zengin edilmiş.

BORÇ 7,5 MİLYAR

Devasa bütçesiyle ve devasa devlet desteğini arkasına alan AKP’li büyükşehir yönetimi, eğer bugün yönetimi kaybetse, arkasında rahat yönetilebilir bir belediye mi bırakacak dersiniz?
Belediyenin borcuna bakıp cevap verelim: Belediye Kanunu’na göre, belediyeler bir önceki yılın toplam iç ve dış borçlarının 1,5 katından daha fazla borçlanamıyor. İstanbul’un şu andaki borç miktarı 7,5 milyar TL. Yani neredeyse (belediye iştiraklerinin bütçesini bir kenara koyduğunuzda) İBB’nin 8 milyarlık toplam bütçesi kadar.
Mega kent İstanbul’da bütçe de büyük, borç da!
Adamlar çalışıyor mu? Bu devasa kaynaklarla neler yapılırdı hiç düşündünüz mü?

 

ÖNCEKİ HABER

Fabrika düdükleri susarken

SONRAKİ HABER

Selef ibretlikleri ve halef beklentileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...