18 Kasım 2013 18:06

Şam yakınlarındaki saldırıda 31 Suriye askeri yaşamını yitirdi

Şam yakınlarındaki bir askeri üsse gerçekleştirilen saldırıda 31 Suriye askeri yaşamını yitirdi. Ölenlerden 4'ünün general olduğu belirlendi. Saldırının, Suriye ordusunun Şam ve Halep'te önemli stratejik zaferler elde ettiği bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

Şam yakınlarındaki saldırıda 31 Suriye askeri yaşamını yitirdi
Paylaş

Şam yakınlarındaki Harasta'da bulunan bir askeri lojistik üssüne gerçekleştirilen saldırıda 31 Suriye askeri yaşamını yitirdi. Ölenlerden 4'ünün general olduğu belirlendi. Saldırının, Suriye ordusunun Şam ve Halep'te önemli stratejik zaferler elde ettiği bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Direh el Aasmeh(Şam'ın kalkanı) grubu tarafından üstlenilen saldırıya dair Youtube'a da olay anını gösteren bir video yüklendi. Görüntülerde binanın tamamen yerle bir olduğu görülüyor.

Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü'nden Rami Abdul Rahman, ordunun Şam ve Halep çevresinde son dönemde yaptığı hamlelere dikkat çekerek, "Saldırının zamanlaması dikkat çekici" dedi.

Suriye ordusu son olarak Lübnan sınırındaki Qara kasabasında bir operasyon başlatmıştı. "Savaş uçakları Cumartesi günü kasabayı bombaladı. Karadan saldırılarla da muhalifler bölgeden sökülmeye çalışıldı" diyen Rahman, "Muhaliflerin askeri üsse sızarak patlayıcıları binanın altına yerleştirdiği tahmin ediliyor" dedi.

RT.com'un aktardığına göre Ukraynalı Gazeteci Ankhar Kochneva da kişisel blog sayfasında saldırıyı doğruladı. Kochneva saldırı sırasında Harasta'da olduğunu söyledi ve içinde bulunduğu binanın patlama anında sallandığını dile getirdi. Kochneva saldırıyı "çok güçlü" olarak niteledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fabrika yangını kısmen kontrol altında

SONRAKİ HABER

BELTAŞ işçileri açlık grevi eylemine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...