18 Kasım 2013 17:39

Erdoğan bu maçlara çok kızacak!

'Kızlı erkekli' eylemler spor sahalarına da taşındı. Karma spor pratikleri yayılmaya başladı!

Erdoğan bu maçlara çok kızacak!
Paylaş

Recep Tayyip Tayyip Erdoğan bu maçlara çok kızacak! 'Kızlı erkekli' eylemler spor sahalarına da taşındı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleri ile ilgili sözlerine tepki gösteren bir grup genç, yağmur altında “kızlı- erkekli” halı saha maçı yaptı.
Maça 7’si kadın 18 kişi katıldı. “Kızlı- erkekli” karma takımlar kuran gençler, yağmur altında karşılaşmaya başladı. Islanmalarına aldırmayan kadınlar, gol yollarında da etkili olduklarını gösterdi. ‘Yeşil takım’dan Melike Güngör 2 golle takımını sırtlarken, karşılaşma ‘kırmızı takım’ın 6-5 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmada 2 gol atan Melike Güngör, “kızlı- erkekli” her şeyin güzel olduğunu söyledi. Daha önceden halı saha maçlarına katıldığını anlatan Güngör, Başbakan’ın öğrenci evlerine ilişkin sözlerinden sonra etkinliğin daha farklı bir anlam kazandığını kaydetti. Kimya Mühendisi Fatma Elmas ise, öğrenci evlerine ilişkin tartışmaların ardından halı saha maçında oynamak istediğini anlattı. Yağmur altında son derece çekişmeli bir müsabakayı tamamladıklarını kaydeden Elmas, şöyle konuştu: “Kızlı- erkekli maçlar eskiden de yapılırdı. Ancak normalde 3-4 kızı zor maça getirirdik. Başbakan’ın sözlerinden sonra tamamen kız takımlarının maç yapabileceği bir topluluğumuz oldu. Bu maç protesto niteliği taşıyor. Maçlarımız artık böyle devam edecek.”

EVİMİZE GİRMEYE HAKKI YOK

Yeşim Saraç da kadın ve erkeklerin halı sahada ve toplumun her alanında erkeklerle gayet iyi anlaştıklarını aktardı. Centilmence bir maç olduğunu sözlerine ekleyen Saraç, “Evimizin içine kimsenin girme hakkı yok. Çok üzerimize geliyorlar. Kızlı- erkekli bir aradayız ve çok mutluyuz” dedi.  Kızlı- erkekli arkadaş gibi de eş gibi de yaşamayı iyi bildiklerini dile getiren Kamil Ovacık ise, öğrenci evleri tartışmasından rahatsız olduklarını dile getirdi. Kimseden bir şey öğrenmeye ihtiyaç duymadıklarını belirten Kamil Ovacık, “kızlı- erkekli” çok eğlenceli bir maçı yağmur altında tamamladıklarını kaydetti. (Manisa/DHA)


PERTEK’TE DE HALI SAHALI TEPKİ

Dersim’in Pertek ilçesinde de üniversite öğrencileri Başbakana halı saha maçıyla tepki gösterdi. Pertek’te İngilizce çevirmenlik bölümü öğrencileri geçtiğimiz günlerde çim sahada bir araya gelerek “kızlı erkekli” maç yaptı.

KENDİ AHLAKLARINI DAYATAMAZLAR

Gençler; “Biz burada kızlı erkekli maç yapmaya geldik. Okulda, kantinde, sınıfta, kafede kısacası hayatın her alanında birlikteyiz. Bu durum ne erkek arkadaşlarımızı ne de bizleri rahatsız ediyor. Birileri kendi ahlak ve inanç anlayışını bütün topluma baskı ve yasalar aracılığı ile zorla benimsetmeye çalışıyor. Bu ülkenin gençleri olarak bizler bir kere daha kadın cinayetleri ve tecavüzlerine, çıplak aramalara, kadına işkenceye ve küçük yaştaki kızların evlenmesine sessiz kalan, bu konularda bir yasa çıkarmayı aklına bile getirmeyen hükümeti samimi bulmuyoruz ve son olarak namus kadının bedeninde değildir diyoruz” ifadelerini kullandı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sesimi duyan var mı?

SONRAKİ HABER

Vahşi madencilik kabusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa