03 Haziran 2011 09:01

Metin Hoca'yı katledenlere öfke büyüyor

Artvin’in Hopa ilçesinde Emekli Öğretmen Metin Lokumcu’nun polis sadırısı sonucu hayatını kaybetmesine yönelik tepkiler sürüyor. Yurdun dört bir yanında yapılan eylem ve açıklamalarda, yaşanan saldırılar ve sonrasında Başbakan Erdoğan’ın ağzından dile getirilen fikirlerin AKP’nin maskesini düşürdüğ

Metin Hoca'yı katledenlere öfke büyüyor
Paylaş

VAN

KESK Van Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamada, halka acımasızca müdahalede bulunulduğuna dikkat çekilerek, "Türkiye'de demokratik haklar için basın açıklaması yapan insanlara saldırılar gerçekleştirmenin alışkanlık haline getirildiğini söyledi. Açıklamada, "İleri demokrasi nutuklarının atıldığı bir dönemde her fırsatta şiddeti meşrulaştırmaya çalışanların maskesi son yaşanan şiddet dalgası ile bir kez daha düşmüştür" denildi.

MARDİN

Eğitim Sen Nusaybin Temsilciliği’nin yaptığı açıklamada da "Kendinden olmayan, kendisi gibi düşünmeyen muhalif seslere ve halklara karşı pervasızca saldıran iktidar ve onun polislerinin şiddeti devam ediyor. Artık yeter diyoruz" denildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yapılan eylemde, AKP ve polis şiddeti protesto edildi.

ANTEP

Gaziantep KESK Şubeler Platformu Yeşilsu’dan AKP il binası önüne yürüyerek siyah çelenk bıraktı. Eyleme BDP, EMEP, EDP, ÖDP, TKP, SYKPG, DİSK, Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğu Gaziantep Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal da katıldı.

GEBZE

Gebze Eskiçarşı önünde toplanan EMEP, ÖDP, ESP, TKP ile Eğitim Sen Şube ve yöneticileri Cumhuriyet Meydanından AKP İlçe meydanına yürümek istediler. Ancak polis engellemesi yüzünden Eskiçarşı önüde yapılan açıklamada, cinayet kınandı.

AFYON

Afyonkarahisar’da Eğitim Sen binası önünden AKP il binasına kadar sloganlarla yüründü. Yürüyüşe çevredeki halk da yoğun destek verdi.

BOLU

Metin Lokumcu’nun öldürülmesine karşı Bolu’da KESK, DİSK, Halkevi, EMEP, TKP ve ÖDP’nin katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

KÜTAHYA

Hopa’da meydana gelen olayları ve Metin Lokumcu’nun polis saldırısı sonrası hayatını kaybetmesi üzerine Kütahya’da Emek Gençliği, Genç-Sen, Öğrenci Kolektifi tarafından düzenlenen eyleme saldırı oldu. Polisin bulunduğu bir ortamda yaşanan saldırı sonrası öğrenciler Eğitim Sen Kütahya şubesine sığındı.

ELAZIĞ

KESK öncülüğünde Elazığ’da yapılan basın açıklamasında “Seçim sürecinde saldırılar gözü kara bir şekilde yaygınlaştı.”denildi. Eyleme EMEP ve BDP de katıldı.

BALIKESİR

KESK Balıkesir Şubeler Platformu üyeleri ve basın açıklamasına destek veren bazı siyasi parti üye ve temsilcileri yaklaşık 150 kişi ile, Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. ‘İleri demokrat, halka düşman’, ‘İleri demokrasi: gaz, cop, ölüm’yazılı dövizlerin taşındığı eyleme KESK'e bağlı sendikaların dışında EMEP, ÖDP, CHP ve TKP de destek verdi. (HABER MERKEZİ)


KABURGASINI KIRDILAR

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Seçim Enformasyon Bürosu, bir güvenlik mensubunun Hopa’da bir partilinin kaburgalarını kırdığını açıkladı. Bürodan yapılan açıklamada, 31 Mayıs gecesi evi basılarak gözaltına alınan ESP üyesi İbrahim Aksu'nun, polisin evden gözaltına alındığı sırada ve hastanede uğradığı "kaba dayak işkencesi" sonucunda kaburga kemiğinin kırıldığı belirtildi. ESP, İbrahim Aksu’nun, 2 Haziran gece saatlerinde Hopa İlçe Emniyeti'nden hastaneye kaldırıldığını belirtti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Artvin Bağımsız Sosyalist Adayı Birsen Kaya, "Şu anda Hopa'da siyasi polisin iktidarı kurulmuştur.

İşkence, gözaltı ve zorbalık Hopa'ya inmiştir. Başbakan Erdoğan, Metin hocamızın canını almakla yetinmedi, şimdi de gençlerimize işkence yaptırıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)


HOPA'DA SON DURUM

3 gündür OHAL görüntülerine sahne olan Hopa'da polis baskısı devam ediyor. 30 kişinin gözaltında olduğu ilçede, polis gözaltı sürelerini 2 gün daha uzatırken halk üzerindeki baskıların arttırılacağı belirtildi. Emniyet'in elinde 80 kişilik bir gözaltı listesi olduğu iddia edildi.


HOPA'DA BİR DE GAZETECİ GÖZALTINDA

Hopa’da fotoğraf ve video çeken Gazeteci ve Biryaşam Ekoloji ve Kültür Derneği Başkanı Cemil Aksu gözaltına alındı. Hopa’da 31 Mayıs Salı günü meydana gelen olaylar nedeniyle yapılan soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, Gazeteci Cemil Aksu’nun da gözaltına alındığı bildirildi.

Hopa’da yaptığı bir dizi etkinlikle adını duyuran Biryaşam Ekoloji ve Kültür Derneği Başkanı Cemil Aksu’nun gözaltına alınması ilçede tepki yarattı. Olaylar sırasında fotoğraf ve video çekmekten başka bir şey yapmayan Aksu’nun neden gözaltına alındığı hâlâ açıklanmış değil. Karadeniz Film günleri, Dünya İşçi Filmleri gibi birçok etkinliğin Hopa’da yapılmasını sağlayan Aksu için Gazeteciler Cemiyetinin girişimde bulunacağı gelen bilgiler arasında. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

SP’den YSK’ya 2. ‘ihlal’ başvurusu

SONRAKİ HABER

EMEP: Kalfalık dönemi ustalık döneminin habercisi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...