18 Kasım 2013 15:20

Anne Yıldırım’a gözaltında kötü muamele

Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, polisin gözaltı sırasında kendisine kötü muamelede bulunduğunu, alay ve hakaret ederek “reklam yapmak” ile suçladığını söyledi.

Anne Yıldırım’a gözaltında kötü muamele
Paylaş

Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, polisin gözaltı sırasında kendisine kötü muamelede bulunduğunu, alay ve hakaret ederek “reklam yapmak” ile suçladığını söyledi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık (Hezan) köyünde 28 Haziran’da kalekol yapımı protestosu sırasında askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ziyareti sırasında belediye önünde oğlunun posterini sırtına asarak, katillerinin halen açığa çıkarılmamasına tepki göstermişti.

3 SAAT GÖZALTINDA KALDI

Yaptığı eylemden sonra üç saat gözaltında kalan anne Yıldırım, DİHA’ya konuştu.

Tek taleplerinin davaya konulan “gizlilik kararı”nın kaldırılması ve katillerinin bulunması olduğunu kaydeden anne Yıldırım, “Bilmiyorum bu devletin bizimle ne alıp veremediği var? Oğlumun katledilişinin 5’inci ayı doldu. Ama halen katilleri bulunmadı” dedi.

Anne Yıldırım, oğlunun dosyasının diğer faili meçhuller gibi tozlu raflara kaldırılmaması için Büyükşehir Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdiğini söyledi. Valilik kavşağında Başbakanlık korumaları tarafından durdurulduğunu söyleyen anne Yıldırım gözaltında yaşadıklarını şöyle aktardı: “Korumalar bana ‘‘Medya karşısında bir şey söyleme. Bir şey yapma ve suçlama’ dedi. Hem Kürtçe hem de Türkçe söylediler. Etrafta gazeteciler fazla olduğu için bana fazla müdahale edemediler. Ardından korumalar polisleri çağırdı. Beni oradan uzaklaştırdılar. Gözaltı sırasında polisler pankartı inceledi. Erdoğan eylem yerinden gidene kadar polisler beni oyaladı. Daha sonra Yenişehir Karakolu’na götürdüler. Karakolda polislere ‘Beni bırakın sadece bir kelime söyleyeceğim. Ben katilimi istiyorum’ dedim. Polisin biri de oradan alaycı şekilde ‘Ne o Erdoğan’dan yardım mı isteyeceksin?​’ diye sordu”
Yıldırım, polisin birinin de kendisini reklamcılıkla suçladığını belirtti. (DİYARBAKIR)


 

ÖNCEKİ HABER

Reyhanlı\'da çocuk felci aşısına başlandı

SONRAKİ HABER

Gezi’de ölenler için Özgürlük Parkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...