03 Haziran 2011 08:06

Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan’a tazminat davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözlerle, “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.Kılıçdaroğlu’nun avukatı Mutluhan Karagözoğlu tarafından a&ccedi

Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan’a tazminat davası
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözlerle, “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Mutluhan Karagözoğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Erdoğan’ın, 1 Haziran 2011 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısında, “Kılıçdaroğlu’nun kişilik haklarına ağır bir şekilde saldırı niteliği taşıyan hakaretlerde bulunduğu” ileri sürüldü. Dilekçede, Erdoğan’ın, şu sözlerine yer verildi: “CHP Genel Başkanı’nın söylediği şu: ’Rüzgar eken fırtına biçer’. Ya böyle bir siyasetçi olur mu, böyle bir genel başkan olur mu? Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz? Yani sen şu anda miting yapmaya giderken, yani birileri sana bunu yaptığı zaman kalkıp aynı şeyi ben mi söyleyeceğim? Ama ben bu kadar edepsiz, bu kadar ahlaksız, alçak değilim. Siyasette bu zat çırak bile olamadı ve insanlıktan da nasibini almış değil.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcı: Savaş siyasetine geçit yok!

SONRAKİ HABER

SP’den YSK’ya 2. ‘ihlal’ başvurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...