18 Kasım 2013 12:54

Gezici Müzisyenler’den Van’a destek

Gezici Müzisyenler, Van Depremzedeleri ile dayanışmak için bir konser düzenliyor.

Gezici Müzisyenler’den Van’a destek
Paylaş

Gezici Müzisyenler, Van Depremzedeleri ile dayanışmak için bir konser düzenliyor. Sanatçılar uzun bir süredir valilik tarafından elektrikleri kesilmiş olan depremzedelerin bu zor koşullar altında verdikleri yaşam mücadelesini gündeme getirmek istiyorlar. 20 Kasım’da The Mekan’da gerçekleşecek olan gecede Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Metin Kahraman, Bajar, Ayşe Tütüncü ve Sıla Gerbağa, Dodan, Merih Aşkın, Kara Güneş, Mübin Dünen, Ahmet Beyler, Siyasiyabend ve Kırmızı Nazmi sahne alacak.

Gezici Müzisyenler, daha önce de  ‘Yarananlarla Dayanışma Konseri’ organize ederek gelirlerini Berkin Elvan ve Mustafa Ali Tombul’un ailelerine ulaştırmışlardı. Sanatçılar, bu sefer konteynerlerde yaşayan depremzedeler için bir araya geliyor...

GEZİCİ MÜZİSYENLER

Başlangıç olarak “kendi sözü ve müziği olan” toplulukların, müzisyenlerin birlikteliğidir. Gezici Müzisyenler Kolektifi, yaşadığımız “mesleki” ve “sosyal” sorunlar karsısında bir arada olmayı, dayanışmayı, birlikte duruş sergilemeyi hedeflemektedir. “Başka bir dünya mümkün” diyen Gezici Müzisyenler, düşünceleri ve hayalleri doğrultusunda yardımlaşma, dayanışma üzerine pratik ve kalıcı örnekler sunmayı amaçlamaktadırlar. Bu medya ve popüler kültür karşısında kendi kültürümüzü yaratma çabasıdır. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da Aşure etkinliğine binler katıldı

SONRAKİ HABER

Sivas\'ta 6 öğrenci tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa