18 Kasım 2013 11:15

DTK: Rojavalı 3 yurttaşın katledilmesi insanlık dışıdır

DTK, önceki akşam Nusaybin sınırında özel harekat timleri tarafından katledilen 3 Rojavalının ailesine başsağlığı diledi. Rojavalıların katledilmesinin "insanlık dışı saldırı" olarak nitelendirildiği açıklamada, bu saldırılara karşı tepkilerin yükseltmesi" çağrısında bulunuldu.

DTK: Rojavalı 3 yurttaşın katledilmesi insanlık dışıdır
Paylaş

DTK, yaptığı açıklamayla önceki akşam Nusaybin sınırında özel harekat timleri tarafından katledilen 3 Rojavalının ailesine başsağlığı diledi. Rojavalıların katledilmesinin "insanlık dışı saldırı" olarak nitelendirildiği açıklamada, bu saldırılara karşı tepkilerin yükseltmesi" çağrısında bulunuldu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), önceki akşam Qamişlo'dan Nusaybin'e geçmeye çalışan Rojavalı 3 yurttaşın sınırda özel harekat timleri tarafından katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 3 yurttaşın katledilmesini "insanlık dışı saldırı" olarak yorumlayan DTK açıklamasında, "Hayatını kaybeden Rojavalı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Rojava halkına başsağlığı diliyoruz. Mayınlı arazilerle halkın iradesini kıramayanlar şimdi kurşunlarla bu politikayı sürdürmeye çalışmaktadır. Türkiye devletini ve hükümetini bu saldırıları sona erdirmeye, Rojava halkına düşmanlık değil, dostluk ve kardeşlik elini uzatmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "DTK olarak; Kürdistan halkı ve dostlarını Rojava'yı sahiplenmeye, böyle insanlık dışı saldırılar karşısında tepkisini yükseltmeye çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

\'KCK\' İstanbul ana davasının yedinci oturumu başladı

SONRAKİ HABER

ÖSO Komutanı yaralı olarak getirildiği Antep\'te öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...