18 Kasım 2013 10:53

Müşerref’e vatana ihanet suçlamasıyla dava açılıyor

Pakistan hükümeti, eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’in vatana ihanet suçundan mahkemeye verileceğini duyurdu.

Müşerref’e vatana ihanet suçlamasıyla dava açılıyor
Paylaş

Pakistan hükümeti, eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’in vatana ihanet suçundan mahkemeye verileceğini duyurdu.

Pakistan İçişleri Bakanı Choudry Nisar Ali Khan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, hükümetin, Müşerref’in 2007 yılında olağanüstü hal ilan ederek anayasayı askıya almak suçundan yargılanması için yüksek mahkemeye dilekçe göndermeyi planladığını söyledi.

Khan, Müşerref hakkında açılacak bu davanın Pakistan tarihinde ilk olacağını duyurdu.

Öte yandan, yurt dışına çıkma yasağı devam eden Müşerref’in, Dubai’de hasta olan annesini ziyaret gitmek için mahkemeye verdiği dilekçeye olumlu cevabın yarın gelmesi bekleniyordu. Müşerref hakkında açılması beklenen yeni dava sonrası eski generalin durumunun ne olacağı ülke kamuoyunda merakla bekleniyor.

Mahkeme daha önce de Müşerref'i, Baloç kabile reisi Nawab Ekber Han Bugti'nin ölümü ile ilgili davada herhangi bir delile rastlanmadığı gerekçesiyle suçsuz bulmuştu. Bugti'nin ölümüyle ilgili davada ceza almayan Müşerref, eski Başbakan Benazir Butto suikastı ve Lal mesjidi baskınından dolayı yargılanmış ve 20 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. Kefalet cezasını ödeyen Müşerref, 6 Kasım’da serbest kalmıştı.

Geçtiğimiz mayıs ayı seçimlerine katılmak için ülkesine dönen Müşerref, Nisan ayında tutuklanmış ve yaklaşık yedi ay ev hapsinde tutulmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mısır\'da tren kazası: 24 ölü, 28 yaralı

SONRAKİ HABER

Aytunç Altındal yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...