03 Haziran 2011 07:47

Meralarına göz diken AKP'ye geçit vermeyecekler

Kısa bir süre önce Malatya’da İl Mera Komisyonunun aldığı karar gereği, Akçadağ ilçesine bağlı Ören beldesindeki meralar şirketlere ve tüzel kişiliklere kiraya verildi. Halk meralarının kiralanmasına tepkili.Ören’de halk kayısı üreticiliğinin yanı sıra küçük ve büyük baş hayvancılıkla d

Meralarına göz diken AKP'ye geçit vermeyecekler
Paylaş

Ören’de halk kayısı üreticiliğinin yanı sıra küçük ve büyük baş hayvancılıkla da uğraşıyor. Hayvanlarını meralara çıkaramayan halk mecburen kayısı bahçelerinde otlatmak zorunda kalıyor.

Ören’e ait 5 bin dönümlük meranın 3 bin dönümden fazla bölümünün iki kişiye ihale edilmesine tepki olarak Örenliler meraya yürüyerek bir basın açıklaması yaptılar. Köylülerin mera ihalesinin ardından meralarını korumak için kurdukları komite adına açıklamayı okuyan Mera Komitesi Üyesi Tacettin Yaşar, köye ait mevcut arazinin bir bölümünün tarla tarımı için özel mülkiyete dönüştürülerek tapulandırıldığını, diğer bir bölümünün ise hayvancılık yapmak üzere köylülere ortak kullanım alanı olarak sunulduğunu ifade etti. Yaşar, “Bugün dönüp bakıldığında AKP Hükümeti de önceki hükümetler gibi kamu mallarını bir tarafta dolaylı olarak kendilerine, diğer tarafta ise yandaşlarına peşkeş çekerek yok pahasına sattılar” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI MERAYA SAHİP ÇIKMADI

Sürecin pancar kantarının sökülmesi, tarım kredi kooperatifinin kısmen taşınması ile başladığını vurgulayan Yaşar, belediye başkanını da eleştirerek “Bugün en başta meramıza sahip çıkması, gene onu gözü gibi koruması gereken belediye başkanı tam aksine hile ile yapılan tutanaklarla, köyümüzdeki büyük ve küçük baş hayvanlarımıza yetmeyen meramızı, hayvanlarımız yokmuşçasına şirketlere satımını kolaylaştırmıştır. Meraların özelleştirilmesi yarın tarımsal sulama birliklerinin ve barajların satımıyla devam edecektir” diye konuştu.

Yaşar AKP Hükümetinin bin bir türlü hile ile meralarını sattığını belirterek “Meramızı satan AKP Hükümeti ve memurlarına cevabımız büyük olacaktır. AKP tüyü bitmemiş çocukların, dulların, yetimlerin, çobanların bir bütün olarak köylülerin olması gereken meralarda bu çağda yeni yeni toprak ağaları yaratıyor. Ağa maraba sistemi kurma planlarınızı yıkana kadar direneceğiz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Sivas Adayı Başkavak: ‘Tarım çökertildi’

SONRAKİ HABER

Hayal değil gerçek: Çorum sele teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...